Der var masser af kærlighed i luften under 'World Outgames', men desværre blev det også til flere overfald på homoseksuelle.
Foto: Niels Christensen

Der var masser af kærlighed i luften under 'World Outgames', men desværre blev det også til flere overfald på homoseksuelle.

Danmark

Københavns Politi til kamp mod hadforbrydelser

Chefpolitiinspektør Per Larsen opfordrer flere til at anmelde overfald, som er motiveret af racisme eller af had til homoseksuelle.

Danmark

Borgerne skal i højere grad hjælpe til i kampen mod hadforbrydelser, hvor folk bliver overfaldet, blot fordi de er homoseksuelle eller har den forkerte hudfarve. Sådan lyder budskabet fra chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns Politi.

»Hadforbrydelser er meget alvorlige og bliver taget seriøst af politiet. Men vi har også brug for at få motivet at vide, når folk laver en anmeldelse. Vi vil gerne opfordre vidner til og ofre for hadforbrydelser til at anmelde det til politiet«, siger Per Larsen, som også har et debatindlæg i dagens Politiken.

Festival skæmmet af overfald Opfordringen kommer i kølvandet på festivalen World Outgames, som den seneste uge har trukket tusinder af homoseksuelle på gaden i København. Generelt forløb festivalen fredeligt, men den blev dog skæmmet af to overfald, der efterforskes som hadforbrydelser. Allerede på festivalens første dag blev tre deltagere overfaldet, angiveligt fordi de var bøsser, og få dage senere kastede en mand et kanonslag mod homoseksuelle på Østerbro Stadion. Politiet registrerer cirka 100 tilfælde af hadforbrydelser om året.

LÆS MERE

Tusinder føler sig udsat

Men reelt er det nok kun en flig af det faktiske antal. En stor offerundersøgelse fra Justitsministeriet viste tidligere på året, at cirka 12.000 mennesker årligt føler sig udsat for en racistisk eller homofobisk motiveret forbrydelse.

Derfor har Københavns Politi sammen med Institut for Menneskerettigheder, Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske og arrangørerne bag World Outgames de seneste uger ført en kampagne, som skal sætte større fokus på hadforbrydelser.

LÆS OM OFFERUNDERSØGELSEN Politiet har tidligere været kritiseret for ikke at tage den form for forbrydelser alvorligt. Men ifølge Per Larsen er der kommet mere fokus på problemet. »Vi tager det meget alvorligt. Forud for Outgames har vi sendt en skrivelse ud til hver eneste medarbejder i Københavns Politi med klokkeklare retningslinjer for, hvordan man skal behandle hadforbrydelser«, siger han.Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden