Bent Svane Nielsen (t.v.) var i 1980 med til at starte Hells Angels i Danmark. I 1997 stod han i forreste række, da han var med til at indgå fredsaftalen i den store nordiske rockerkrig med Jim Tinndahn fra Bandidos. Arkivfoto.
Foto: CLAUS LUNDE

Bent Svane Nielsen (t.v.) var i 1980 med til at starte Hells Angels i Danmark. I 1997 stod han i forreste række, da han var med til at indgå fredsaftalen i den store nordiske rockerkrig med Jim Tinndahn fra Bandidos. Arkivfoto.

Danmark

Skudoffer har selv to liv på samvittigheden

HA-rockeren 'Blondie', der i dag blev skudt i benet, er en veteran i rockermiljøet.

Danmark

Han har både været med til at afslutte en rockerkrig og sendt to af sine rivaler i døden.

Bent Svane Nielsen med tilnavnet 'Blondie' er en af veteranerne i rockergruppen Hells Angels.

For 12 år siden var han i den bedste sendetid med til at afslutte rockerkrigen mod rivalerne fra Bandidos.

Syndere skulle ekskluderes For snurrende tv-kameraer optrådte Bent Svane Nielsen side om side med Bandidos-præsidenten Jim Tinndahn, da våbenhvilen mellem Hells Angels og Bandidos blev indgået.

»Vi kan ikke give garantier for, at der ikke vil komme flere episoder, men vi kan gå aktivt ind og sørge for, at de personer, der træder ved siden af den samarbejdsaftale, bliver eksluderet fra vores biker-kultur«, lød det dengang fra Bent Svane Nielsen.

SE FOTO:

I dag holder fredsaftalen med Bandidos stadig, men Hells Angels har siden fået nye dødsensfarlige fjender. Det fik 51-årige Bent Svane Nielsen til formiddag at mærke på egen krop.

Ramt af skud i benet
To mænd på en knallert åbnede ild, da han sad i en bil på en parkeringsplads på Frederiksberg.

Bent Svane Nielsen blev ramt af to skud i benet men slap med livet i behold og er ifølge politiet uden for livsfare.

Dræbte to mænd på Søpromenaden
Så heldigt slap to medlemmer af rockergruppen Bullshit ikke, da de natten til 24. september 1983 sammen med en tredje Bullshit-rocker og en kvinde dristede sig til at træde ind på HA-territorium på Restaurant Søpromenaden i København.

Bent Svane Nielsen og flere andre HA-rockere overfaldt rivalerne med flasker og knive og stak de to mænd ihjel.

Leder HA på Amager

Bent Svane Nielsen blev efterfølgende fundet skyldig og idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet men blev i 1994 prøveløsladt og har siden 1996 været leder af HA-afdelingen 'Nomads' på Amager.

Han er den anden topfigur hos Hells Angels, der er blevet beskudt i den nuværende bandekrig. Tidligere er HA-rockeren Brian Sandberg blevet forsøgt likvideret to gange.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden