Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Racistisk vold er kraftigt stigende i Danmark

Racistisk motiveret kriminalitet er tilsyneladende kraftigt stigende. Sidste år registrerede politiet 37 sager, men i år er allerede 51 tilfælde registreret frem til september.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sidste år registrerede Politiets Efterretningstjeneste (PET) 37 forhold og hændelser med racistisk baggrund.

Og de foreløbige tal fra 2005 viser en kraftig stigning.

Frem til september havde PET modtaget 51 efterretninger om racistisk motiveret kriminalitet, skriver Information.

75 procent begås af etniske danskere
I 39 af de 51 tilfælde i år var det etniske danskere, der forulempede mennesker af anden etnisk herkomst end dansk, mens tallet for sidste år var 28 ude af 37.

Det betyder, at over 75 procent af racistisk motiverede lovovertrædelser begås af etniske danskere mod indvandrere.

Den resterende fjerdedel er en uens blanding af overgreb mod herboende og turister eller religiøst motiveret kriminalitet, f.eks. mod jøder. Her er det ikke muligt at klarlægge, om det handler om etniske danskere eller indvandrere.

Muslim: Skuffet over stigning
Talsmanden for Muslimer I Dialog, Zubair Butt Hussain, er ikke decideret overrasket over, at det er de etniske danskere, der tager sig af hovedparten af de racistisk motiverede overgreb, men han er skuffet over, at tendensen er stigende.

»Jeg havde bestemt håbet, at tendensen gik den anden vej. At de etniske danskere havde vænnet sig til, at en del af befolkningen med en anden hud- og hårfarve og et andet religiøst tilhørsforhold også har lov til at være her«, siger han til Information.

Skaarup: Uacceptabelt
Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, understreger, at det på ingen måde er acceptabelt, at mennesker overfaldes eller på anden måde forulempes på grund af deres hudfarve eller religion, men at han vil granske tallene nøjere i forhold til domfældelser.

»Det er selvfølgelig umiddelbart bekymrende, at der registreres flere. Men om det så dækker over en større opmærksomhed på problemet, eller om der rent faktisk kommer flere, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt«, siger Peter Skaarup.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden