Jønke klarede frisag i retten

Danmark

Retten i Aalborg frikendte fredag den 42-årige Hells Angels rocker Jørn 'Jønke' Nielsen for grov vold i forbindelse med drabet på den 28-årige Flemming Jensen, der havde relationer til rockergruppen Bandidos.

Drabet skete den 12. august sidste år på værtshuset 'Robin' i Aalborgs værtshusgade, Jomfru Ane Gade. Den dræbte blev stukket med kniv og slået og trampet til døde.

Dommen betyder, at Jønke slipper for at få sin reststraf på omkring seks år fra en tidligere drabsdom udløst.

Anklageren, politifuldmægtig Lotte Nielsen, har endnu ikke besluttet, om dommen skal ankes.

Upålidelige vidner
Flere vidner forklarede kort efter drabet, at de var helt sikre på, at de havde set Jønke sparke og trampe Flemming Jensen, mens han lå ned. Men hukommelsen svigtede i retten.

Retten begrundede dommen med, at vidnerne var upålidelige og ikke ville gentage, hvad de tidligere har forklaret politiet.

Kun fire af fem indkaldte vidner forklarede sig for retten. Den femte havde fået en lægeerklæring på at være for 'psykisk syg' til at vidne og var 'bange for at blive straffet af miljøet'.

Anonyme vidner
Rettens afgørelse har overrasket Aalborgs chefkriminalinspektør, Aage Nørgaard.

Sagen bør »hurtigst muligt« få politikerne til at ændre loven, således at anonyme vidner i retten tillades, mener han.

»Bare fordi man overværer et rockerslagsmål, så er det jo ikke sikkert, at man har lyst til at skifte identitet og flytte til Finland. Der skal man have en mulighed for i fred og ro at afgive sin forklaring«, siger chefkriminalinspektøren til Ritzau.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden