Diskoteker: Vi behandler alle ens

Direktør for diskotek kalder afvisning for »usaglig« og ser gerne straf for diskrimination.

Danmark

Her hos os er alle ens. Sådan lyder meldingen fra flere natklubber, efter at Politiken sammen med tre testpersoner er blevet afvist fem ud af seks steder i det københavnske natteliv.

Direktør på Rosie McGee’s Scott Taylor forklarer, at stedet læner sig op ad en husorden, der blandt andet stiller krav til påklædning og attitude.

»Men hvis dørvagten har sagt sådan til jer, er det bestemt ikke et tilfredsstillende svar. Det er ikke et sagligt argument«, siger Scott Taylor.

LÆS ARTIKEL

Alligevel afviser han, at diskoteket forskelsbehandler.

»Vi lukker mange etniske minoriteter ind. Ikke kun fra Sydeuropa, men også Irak og den slags steder«, siger Scott Taylor.

Park under sig over afvisning
På Østerbronatklubben Park kender man heller ikke til diskrimination.

»Hos os er alle velkomne. Jeg tror ikke, der findes diskrimination i nattelivet i København«, siger bestyrer Mathias Rasmussen.

Vi blev afvist hos jer, fordi vagterne mente, vi lignede »nogle rødder«. Er det i orden?

»Det kommer bag på mig, og jeg ville da gætte på, at I kom ind, hvis I ellers var ordentligt klædt. Men hvis vores dørmænd vurderer, at I ligner nogle rødder, så er det deres vurdering«.

Diskoteket Karel Van Mander er ligeledes blandt de steder, der afviste Politiken og de tre testpersoner. Klubben vil ikke stå frem med en talsperson, men oplyser, at typer, der ikke passer ind i festkonceptet, afvises, fordi »lige børn leger bedst«, men at alle i princippet behandles ens.

Forslag deler diskoteker

Politiken besøgte diskotekerne i København, fordi et flertal af de københavnske lokalpolitikere nu vil straffe diskoteker, der diskriminerer, ved ikke at forlænge deres bevillinger.

LÆS ARTIKEL

Forslaget får en lunken modtagelse fra flere diskoteker, men værten på Rosie McGee’s er begejstret.

»Det er ikke fair, hvis natklubber diskriminerer, så jeg er positiv over for forslaget«, siger Scott Taylor, der ikke oplever, at nogle grupper laver mere ballade end andre på hans diskotek.

Hos Park Natklub og Karel Van Mander regner man dog ikke med, at initiativet vil hjælpe.

»Jeg tror ikke, det er den rigtige vej at gå. Vi bør i stedet have en bedre dialog med kommunen«, siger Mathias Rasmussen fra Park Natklub.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden