Imam Abdul Wahid Pedersen
Foto: JENS DRESLING

Imam Abdul Wahid Pedersen

Danmark

Kendt imam starter dansk-islamisk center

Sammen med en række imamer og dansk-muslimske talspersoner planlægger imamen Adul Wahid Pedersen et dansk-islamisk center i København.

Danmark

»Der er et behov, derfor har vi fundet sammen om dette her«.

Det siger Imam Adul Wahid Pedersen om et initiativ til et dansk-islamisk center, han har taget sammen med en række personer fra det muslimske miljø i Danmark.

Skal foregå på dansk Planen er, at alle aktiviteter i centeret skal foregå på dansk.

Undervisning, fredagsbønner og studiekredse er blandt de planlagte aktiviteter.

Det er også meningen, at det dansk-muslimske center skal fungere som infocenter for ikke-muslimer.

Her skal man kunne komme for på uformel basis at sætte sig ned og få en sludder, evt. på en cafe ud til gaden, så man ikke nødvendigvis behøver at skulle ind i moskeen.

»Der findes en større og større mængde muslimer i Danmark, der ikke behersker et fremmedsprog som første sprog, og for hvem det er fuldstændig irrelevant at sidde i en moske, hvor imamerne f.eks. taler arabisk eller tyrkisk«, siger Abdul Wahid Pedersen.

For alle

»Formålet med centeret er, at servicere den stigende voksne gruppe af muslimer, der ikke føler de bliver serviceret i de eksisterende miljøer. Vi mangler et sted, hvor der bliver talt dansk som grundsproget«.

Det er kun det rituelle, f.eks. bønnen, som reciterer koranen, der vil komme til at foregå på arabisk, fortæller Adul Wahid Pedersen.

Hvad man kan få ud af at komme i centeret afhænger af, hvem man er:

Muslimer, der hovedsageligt kan dansk, kan komme og få forbedret deres kundskaber omkring deres religion på et sprog, de kan forstå.

For udenforstående handler det om, at kunne kigge ind og forstå, hvad der foregår, så det ikke er så mystisk og fremmed. Der skal være den der umiddelbare adgang til at forstå, hvad der bliver sagt, uden der skal være en tolk til stede.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce