Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
fri. Poul Hagen Thisted blev befriet under en dramatisk aktion 25. januar, hvor amerikanske elitesoldater kom ham og hans amerikanske kollega til undsætning

fri. Poul Hagen Thisted blev befriet under en dramatisk aktion 25. januar, hvor amerikanske elitesoldater kom ham og hans amerikanske kollega til undsætning

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansker står frem og fortæller om 92 dage som piraters gidsel

Den danske nødhjælpsarbejder Poul Thisted fortæller om sit livs mareridt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

92 dage som gidsel hos somaliske pirater med daglige trusler sluttede for den danske nødhjælpsarbejder Poul Hagen Thisted, da amerikanske læderhalse befriede ham og hans 32-årige amerikanske kollega Jessica Buchanan natten til den 25. januar.

For første og eneste gang står Poul Hagen Thisted frem i TV 2 søndag aften og fortæller om sit livs mareridt som gidsel hos somaliske pirater.

Gidseltagere fingerede henrettelse De somaliske pirater udsatte dagligt de to gidsler for trusler, blandt andet fingerede gidseltagerne en henrettelse af Poul Hagen Thisted i et forsøg på at få flere løsepenge ud af gidseltagningen.

»I de sekunder tænker jeg selvfølgelig på min familie. Jeg tænker på mit liv og er på mange måder godt tilfreds«, fortæller Poul Thisted om øjeblikket, hvor den somaliske gidseltager trykker på aftrækkeren, der blot siger klik.

Forsøgte at overbevise piraterne
De to gidsler levede under åben himmel og med sparsom adgang til vand og mad.

Poul Hagen Thisted fortæller i udsendelsen, hvordan han forsøgte at få kidnapperne til at forstå, at der aldrig ville blive udbetalt løsepenge.

Mareridtet sluttede med en dramatisk ildkamp, da de amerikanske specialtropper, Navy Seals - der er pendanten til de danske frømænd - i ly af natten befriede ham.

Elitesoldaterne fløj ind i helikoptere og landede i nærheden af det beboelses­kompleks, hvor de to gidsler blev holdt fanget. Da soldaterne nærmede sig gidseltagerne, udbrød der ildkamp, og adskillige pirater blev dræbt.

Det var Poul Hagen Thisteds held, at han blev taget til fange sammen med en amerikaner. Danmark har ikke tradition for at befri gidsler med militær magt.

Kidnappet på vej hjem fra projektbesøg

De to nødhjælpsarbejdere blev kidnappet 25. oktober, da de var på vej hjem fra et projektbesøg i Galkayo i det centrale Somalia i forbindelse med deres arbejde for Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling.

Dansk Flygtningehjælp har arbejdet på Afrikas Horn siden 1998. Her uddeler de blandt andet et dagligt måltid mad til over 100.000 mennesker og sørger for beskyttelse og tag over hovedet til nødlidende i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Interviewet med Poul Hagen Thisted sendes søndag aften klokken 20:00 og varer godt en halv time.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden