Ulykke. To piger styrtede fire en halv meter, da rækværket på Dronning Louises Bro brast under dem.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Ulykke. To piger styrtede fire en halv meter, da rækværket på Dronning Louises Bro brast under dem.

Danmark

Gelænderulykke: København hyrer ekstern advokat

København Kommune er på jagt efter »juridisk grundlag«. Professor undrer sig.

Danmark

Københavns kommune ønsker at udbetale erstatning til de to 14-årige piger, der faldt ned fra Dronning Louises Bro.

Det meddeler Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) .

Men om det juridisk kan lade sig gøre, kommer der først svar om på torsdag. Københavns Kommune har nemlig bedt en ekstern advokat om at se på sagen fra januar, hvor pigen og hendes veninde styrtede fire en halv meter, da rækværket på Dronning Louises Bro brast under dem.

LÆS MERE

Den lange søgning efter et juridisk grundlag undrer imidlertid Morten Samuelsson, som er professor i erstatningsret.

»Der er mange sager, der går mange år tilbage, som næsten entydigt viser, at når noget brister, og nogen kommer til skade, så har ejeren ansvaret. Jeg kan ikke se, at den her sag er særlig svær«, sagde han i går til TV 2 Lorry.

Politikere ønsker at betale erstatning

Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) forklarer, at der er stor politisk vilje til at betale en erstatning, men at Københavns Kommune - for pigernes skyld - ikke kan gøre det uden et juridisk grundlag.

»Jeg har bedt vores eksterne advokat lave en grundig gennemgang af sagen og se på vores mulighed for at udbetale erstatning. Det er min opgave at sikre, at vi ikke laver juridiske fejl, der kan betyde, at statsforvaltningen tager en eventuel erstatning fra pigerne«, skriver Ayfer Baykal i en mail til politiken.dk.

LÆS MERE

Den udmelding kommer bag på den 14-årige piges advokat, Søren Kjær Jensen.

»Det undrer mig meget, at kommunen siger, de savner et juridisk grundlag for at kunne udbetale erstatning. Der er nemlig masser af klokkeklare juridiske argumenter for at kunne anerkende erstatningspligten, og næppe nogen jurist med specialviden på det erstatningsretslige område vil på det grundlag vurdere, at kommunen har gode muligheder for at undgå dette«, siger han til politiken.dk.

LÆS MERE

»For at være ærlig har jeg lidt svært ved at se, hvad det er, kommunens jurister arbejder på højtryk med, med mindre det går ud på at finde argumenter, der taler imod, at der skal betales erstatning«, siger Søren Kjær Jensen.

Han har sendt udkastet til en udførlig stævning til kommunen.

På torsdag kl. 17.30 er erstatningssagen på dagsordenen i borgerrepræsentationen.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce