Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ANGREB. De jyske turisters bil fik også knust forruden, da de fire besøgende blev revet ud af deres bil og tævet og stukket af omkring 12 gerningsmænd.
Foto: JENS DRESLING

ANGREB. De jyske turisters bil fik også knust forruden, da de fire besøgende blev revet ud af deres bil og tævet og stukket af omkring 12 gerningsmænd.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet vil patruljere tæt på Nørrebro efter knivangreb

Flere angreb på forbipasserende omkring Folkets Park får nu politiet til at skærpe patruljeringen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire unge udenbys besøgende i København kom til at dreje forkert, da de skulle til koncert i Forum på Frederiksberg.

De endte ud for Griffenfeldsgade 28 på Nørrebro lørdag ved 14.35-tiden, hvor de blev angrebet af omkring 12 mennesker, der blandt andet huggede en kniv i det ene offer, mens de andre blev slået og sparket.

Vi kan ikke have sådanne tilstande. Det er uholdbart.

Nu har Københavns Politi øget patruljeringen i området, der den seneste tid har været ramt af flere pludselige angreb mod forbipasserende.

Det oplyser Lau Thygesen fra Københavns Politis bandeenhed til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

I midten af april blev en bil mål for en skudsalve, da den kørte ad Stengade. Skuddene kom tilsyneladende inde fra Folkets Park. Og i april blev tre polakker ofre for et angreb med stikvåben og skydevåben på Kapelvej.

»Vi kan ikke have sådanne tilstande. Det er uholdbart. Vi agerer efter at man ikke kan have områder, hvor man ikke kan færdes i København«, siger han.

Intet afgørende signalement
De mange angreb har fået politiet til at forsøge at være så meget som muligt i området for at hindre nye episoder.

Knivangrebet på de fire tilfældige turister efterforskes ifølge bandeefterforskeren intenst. Men arbejdet hæmmes af, at ofrene er meget rystede, og at der tilsyneladende ikke er mange omkringboende, der har set de 12 mennesker overfalde ofrene, selv om det skete ved højlys dag.

LÆS MERE

»Vi har kun et sparsomt signalement og prøver at indkredse personkredsen. Vi har ikke voldsomt mange vidner«, siger Lau Thygesen.

Flere episoder med overfald

Kvarteret har tidligere lagt asfalt til alvorlige angreb mod tilfældige ofre. Det mest berygtede eksempel er knivdrabet på den italienske turist Antonio Curra, der blev stukket ihjel af to fætre i september 2003 på hjørnet af Åboulevarden og Blågårdsgade.

Gerningsmændene fik senere otte og ti års fængsel og udvisning af Danmark for altid, da de blev dømt for drabet ved Højesteret.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden