Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Blog-redaktør: »Antifacistisk Aktion overfaldt mig«

Redaktøren for den højreorienterede blog 'Uriasposten' slået ned efter demonstration i Århus.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdagens demonstration mod den højreradikale organisation 'White Pride' i Århus, der i første omgang forløb fredeligt, tog en voldelig drejning sidst på eftermiddagen.

Østjyllands Politi har anholdt tre højreradikale mænd i tyverne for grov vold mod to demonstranter på henholdvis 17 og 26 år. Under overfaldet brækkede den17-årige kæben og fik en blødning i hovedet. Han er indlagt på Århus Universitetshospital. Hans skader er ikke livstruende. Den 26-årige mand fik tildelt flere slag og måtte en tur på skadestuen.

På grund af manglende beviser har politiet og anklagemyndigheden i Århus besluttet ikke at fremstille de tre højreradikale mænd i grundlovsforhør. De er fortsat sigtet, og politiet efterforsker sagen.

Udover de to demonstranter blev den højreorienterede blogredaktør Kim Møller og hans kammerat overfaldet med flasker og spark af otte til ti hidtil ukendte gerningsmænd.

Men selv er Kim Møller ikke i tvivl om, hvem de otte til ti sortklædte overfaldsmænd er.

»Det var helt klart aktivister fra Antifascistisk Aktion, der overfaldt mig i går«, siger den 38-årige redaktør for den højreorienterede blog 'Uriasposten', Kim Møller.

I går eftermiddags blev blogredaktøren og en kammerat ofre for et voldeligt overfald under demonstrationen i Århus, arrangeret af ' Good Night White Pride' (GNWP) og Enhedslisten i Svendborg.

Smadrede flasker i baghovedet og spark Kim Møller ankom til demonstrationen i selskab med en ven for at tage billeder og skrive en historie til sin højreorienterede blog 'Uriasposten'.

Mindre end ti minutter efter, at de to nærmede sig demonstrationen, blev de overfaldt af otte til ti sortklædte mænd. Både Kim Møller og vennen blev slået i baghovedet med flasker og efterfølgende sparket overalt på kroppen af tre til fire mænd i mere end tyve sekunder.

LÆS OGSÅ

I demonstrationen deltog 150 medlemmer fra den venstreradikale organisation Antifacistisk Aktion (AFA). Kim Møller mener, at overfaldsmændene skal findes blandt de deltagende AFA-medlemmer.

De otte til ti sortklædte overfaldsmænd bar hvide arbejdshandsker, sorte huer og sorte North Face-jakker. Det er denne »uniformering« , der overbeviser Kim Møller om, at overfaldsmændene tilhører 'AFA'.

Han genkender deres sortklædte uniformering fra tidligere demonstrationer.

AFA: »Vi overfaldt ikke Kim Møller«
Mindst 150 medlemmer og tilhængere af Antifasctisk Aktion (AFA) ankom i tre busser fra København for at deltage i 'GNWP's demonstration i Århus i går. Ifølge AFAs talsmand har ingen af AFAs været involveret i overfaldet på Kim Møller og hans kammerat.

»Vi står selvfølgelig ikke bag overfaldet «, siger talsmand for AFA Anders Lind.

Ifølge ham bruger AFA kun vold, hvis de bliver angrebet.

» Der var 500 mennesker med sort tøj og den uniformering, som Kim Møller beskriver. Og det var kun 150 af dem, der var med de busser, som AFA havde bestilt til at køre fra København demonstrationen i Århus «

Han mener, at den radikale højrefløj har en tendens til at opfatte, alle der går sortklædt som medlemmer af AFA, fordi AFA er den eneste organisation, hvis navn optræder offentligt i forbindelse med demonstrationen.

Og det er også forklaringen på, at Kim Møller anklager AFA for overfaldet, mener Anders Lind.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Politiet kender ikke Kim Møllers overfaldsmænd
Hos politiet i Århus bekræfter vagtchefen Jesper Bøjgaard over for politiken.dk en »episode« med en voldssag og et par tilskadekomne.

»Der blev kastet to flasker af nogle, som efterfølgende løb fra stedet, og som undervejs sparkede til en af de to mandlige forurettede«, siger Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi.

Politiet har ingen mistænkte og kan ikke sige noget om, hvorvidt Kim Møllers overfaldsmænd var højreradikale eller venstreradikale

»De forurettede skal afhøres på et tidspunkt, og så må vi se, hvad vi finder ud af«, siger Jesper Bøjgaard.

»Fucking racister«

Kim Møller har ikke tidligere været overfaldet, men i forbindelse med rydningen af Brorsons Kirken på Nørrebro blev han antastet af en gruppe venstreradikale.

100 meter fra Brorsons kirken råbte de »fucking racister« og andre skældsord efter ham. Ifølge Kim Møller var der også her tale om også Antifascistisk Aktion.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden