Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AKTION. Politiet rykkede i dag ud til 17 rockerborge på Sjælland. Blandt andet blev der fundet tre pistoler, oplyser politiet.
Foto: LARS JUST

AKTION. Politiet rykkede i dag ud til 17 rockerborge på Sjælland. Blandt andet blev der fundet tre pistoler, oplyser politiet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterforskningschef: Vi vil ikke stå med et endnu større problem om få dage

Knivstikkerier og overfald med hammer fik politiet til at ransage rockerborge.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet frygter i værste fald at stå over for en konflikt, som den blodige rockerkrig, som Danmark oplevede i 1990'erne.

Derfor har en række hændelser den seneste tid fået alle politikredsene på Sjælland til i dag at rulle en stor aktion ud mod rockergrupperne Hells Angels og Bandidos.

Det siger Michael Ask, der er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

»Vi vil ikke stå med et endnu større problem om få dage. Det er derfor et forsøg på at sende et signal om allerede nu, at vi ikke tolererer en eskalering af konflikten og våben i rockerborgene«, siger Michael Ask til politiken.dk.

»Vi kan jo ultimativt frygte, at man kommer ud i en åben konflikt a la den, vi så i 1990'erne. Der er vi heldigvis langt fra endnu«, siger Michael Ask.

Forsøgte at køre nogle ned Det er hændelser de seneste cirka fem dage, som omkring klokken 17 i eftermiddag fik politiet til at rykke ud til ialt 17 lokationer over hele Sjælland.

Michael Ask fortæller, at hændelserne blandt andet drejer sig om knivstikkerier, overfald med hammer og forsøg på at køre nogle ned. Derudover har politiet en mistanke om, at der har været flere hændelser, som politiet ikke har hørt om.

»Vi har vurderet, at der var en konflikt, der tilsyneladende var på vej til at eskalere, og at man var begyndt at bevæbne sig«.

Mistanken om en konflikt blev yderligere bekræftet i nat, da en førerløs lastbil med en mursten på speederen kørte ind i et Bandidos-hus på Amager.

»Det er en hændelse, som, vi formoder, hænger sammen med hændelserne, vi har set de sidste cirka fem dage primært i København«, siger Michael Ask.

Fandt tre pistoler

Samlet er 100 personer blevet anholdt i aktionen, og senere i aften vil der blive taget stilling til, om der enkelte af disse skal fremstilles i grundlovsforhør.

Ifølge politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi er der flere højtstående rocker-medlemmer blandt de anholdte.

FOTO

I alt blev der fundet tre pistoler, knive, narkotika, knojern, økser, slagvåben, anabolske stereoider og magasiner til skydevåben.

»Det fortæller mig, at de har bevæbnet sig, og det er tegn på, at man forbereder sig. Det bekymrer os selvfølgelig«, siger Michael Ask til politiken.dk.

Politiet vil følge nøje med i, hvordan situationen udvikler sig de kommende dage og eventuelt gribe til lignende aktioner, hvis det vurderes, at »konflikten ikke lægger sig«.

Ransagningerne har kun foregået på Sjælland, fordi det er her, politiet mener, at det har været relevant.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden