Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

fattighjælp. Frelsens Hær uddeler hvert år hjælp til fattige danskere. Og der bliver flere og flere af  slagsen, viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

fattighjælp. Frelsens Hær uddeler hvert år hjælp til fattige danskere. Og der bliver flere og flere af slagsen, viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En kvart million lever i fattigdom i Danmark

Udviklingen er værst på Københavns Vestegn, viser ny undersøgelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af fattige danskere stiger fortsat, og jo tættere man kommer på København, des større er chancen for at møde en person, der kæmper med økonomien.

Sådan lyder konklusionen i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), som bliver offentliggjort i dag, skriver Berlingske.

»Danmark bliver polariseret økonomisk og geografisk. Og det risikerer at gå ud over sammenhængskraften«, siger Jonas Schytz Juul, chefanalytiker hos AE, til avisen.

Analysen beskriver udviklingen i antal fattige danskere frem til 2010.

Under 9.000 kroner for en enlig Ifølge AE lever næsten en kvart million under OECD's fattigdomsgrænse, som i Danmark svarer til en indkomst på 8.788 kroner om måneden for enlige eller 5.047 kroner per person for en familie med fire børn.

I toppen af listen over de kommuner, hvor der er sket den største stigning i antallet af fattige, ligger Brøndby, Albertslund, Ishøj, København og Høje-Taastrup kommuner, skriver Berlingske.

Frederiksberg oplever også udviklingen

Fattigdommen rammer ikke bare kommuner som Brøndby med mange lavtuddannede borgere, men også mere velhavende områder som Frederiksberg oplever, at den økonomiske krise har fået antal fattige til at vokse.

Udviklingen er »meget bekymrende«, lyder det fra Morten Ejrnæs, der forsker i fattigdom ved Aalborg Universitet.

»Når der er stigende arbejdsløshed og kortere dagpengeperiode, er der flere, der falder ud af systemet. Det vil betyde, at fattigdommen kommer til at ramme bredere«, siger Morten Ejrnæs til Berlingske.

Socialminister Karen Hækkerup (S) siger til avisen, at regeringen allerede har sat en masse projekter i søen, der skal reducere antallet af fattige.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden