Christiania. Der vil fremover ikke være så mange betjente til at kontrollere hashhandlen i Pusher Street på Christiania.
Foto: Jens Dresling (arkivfoto)/POLFOTO

Christiania. Der vil fremover ikke være så mange betjente til at kontrollere hashhandlen i Pusher Street på Christiania.

Danmark

Københavns Politi får færre timer til kontrol af hash og færdsel

Sikkerhedsopgaver betyder, at Københavns Politi tager mandskabstimer fra færdselskontrol og indsatsen mod hash på Christiania. Alarmerende, siger politiforening.

Danmark

Der vil fremover komme mindre kontrol af færdselssikkerheden i København, og specialenheden Task Force Pusherstreet vil blive pålagt at udføre nye opgaver ud over indsatsen mod den organiserede hashhandel på Christiania. Det er konsekvensen af, at Københavns Politi fremover skal bruge flere ressourcer på sikkerhed og bevogtning.

I mere end 1 år har politiet haft øget sikkerhed ved jødiske mål og udvalgte arrangementer. Rigspolitiet har besluttet, at Københavns Politi fra 1. april selv skal finde mandskab til to tredjedele af sikkerhedsopgaverne, mens andre sjællandske politikredse skal hjælpe med den sidste tredjedel. Hidtil har det været omvendt.

De nye krav betyder ifølge politidirektør Thorkild Fogde, at Københavns Politi skal finde, hvad der svarer til 70 betjente.

»Det mandskab har vi ikke umiddelbart til rådighed, og derfor er vi nødt til at omprioritere indsatsen på andre områder«, siger Thorkild Fogde.

LÆS OGSÅ

Det manglende mandskab bliver primært hentet to steder: Task Force Pusherstreet skal ud over at bekæmpe hashhandlen på Christiania køre patrulje ved sikkerhedsudsatte områder i København samt bekæmpe narkohandel i andre dele af byen. Desuden skal motorcykelbetjente, som udfører færdselskontrol, også holde opsyn ved f.eks. Slotsholmen, ambassader og andre udvalgte steder.

»Det er en forsvarlig prioritering. Vi har en god udvikling i trafiksikkerheden, og vi er nødt til at modsvare den virkelighed, vi befinder os i«, siger Thorkild Fogde.

Formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller, advarer dog om, at det vil få store følger, hvis ledelsen tager ressourcer fra færdselssikkerhed og indsatsen mod Christiania.

Indsatsen mod hashhandel i Pusher Street er reduceret alarmerende

»Færdselsafdelingen som specialenhed bliver i mine øjne stort set fjernet i København, og indsatsen mod hashhandel i Pusher Street er reduceret alarmerende. Det vil få den effekt, at det er narkogangsterne, som profiterer af, at Københavns Politi har for lidt personale«, siger han.

Passende pres på Pusher Street

Thorkild Fogde afviser, at narkohandlere får lettere spil. Han siger, at Københavns Politi samtidig benytter lejligheden til at ændre den strategiske indsats mod hashhandlen i Pusher Street, så presset forbliver »passende«. Fogde erkender dog, at det samlet set kan føre til færre anholdelser i pushermiljøet, fordi prioriteringen har en pris.

»Det kan vi ikke udelukke. Indtil vi kender effekten af den nye strategi, kan jeg ikke garantere samme antal anholdelser«, siger han.

De nye sikkerhedsopgaver i København har været der siden angrebet på Charlie Hebdo i januar sidste år. Angrebene i København måneden efter fik politiet til at øge sikkerheden yderligere, og ifølge Thorkild Fogde kan man ikke forvente, at politiet inden for en overskuelig fremtid kommer til at bruge færre kræfter på sikkerhed, hvis f.eks. Trykkefrihedsselskabet holder møder, eller under koncerter, politiske arrangementer, sportsstævner og ved bevogtning af jødiske institutioner.

En fornuftig beslutning

Adam Diderichsen, politiforsker ved Aalborg Universitet, synes, at beslutningen om at tage ressourcer fra færdsel og Task Force Pusherstreet er fornuftig.

»Jeg kan ikke pege på andre områder, som er mere oplagte. Først og fremmest er det godt, at politiledelsen offentligt står ved sin prioritering. Så kan vi som samfund forholde os til det«, siger han.

Også overborgmester Frank Jensen (S) udtrykker til Politiken sin tilfredshed.

Politiforeningsformand Michael Bergmann Møller vil ikke forholde sig til, hvorvidt omprioriteringerne er rigtige eller forkerte: »Arbejdsmiljøet er fortsat under massivt pres i Københavns Politi«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce