Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Socialdemokratiet skifter navn

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Som et led i partiformand Poul Nyrup Rasmussens fornyelse har Socialdemokratiet på kongressen i Aalborg skiftet navn til Socialdemokraterne. Det skal bringe menneskene i fokus.

Socialdemokratiet er på weekendens kongres i Aalborg-hallen trukket i det, der skal være en ny ham. Partiets nye navn Socialdemokraterne skal illustrere, at partiet nu går fra 'institutionen til menneskene', som partiformand Poul Nyrup Rasmussen annoncerer i en pressemeddelelse.

Også partisymbolet - den røde rose - skal fornyes i den kur, der skal bringe vælgerne tilbage til det trængte tidligere statsministerparti. Endnu lader rosen dog vente på sig.

»Den vil derimod blive udviklet parallelt med den politikformulering og debat, der vil foregå blandt socialdemokraterne i den kommende tid, så der er sammenhæng mellem partiets fremtræden og budskaberne«, skriver partiformanden

Splittelse omkrig formand
Spørger man vælgerne, mener mange tilsyneladende, at en anden form for fornyelse er mere påtrængende. I en Vilstrup-måling foretaget for Politiken i den seneste uges tid ønsker flere vælgere Nyrups afgang i dagene efter Ritt Bjerregaards beslutning om at gå som udlændingeordfører.

Partiets splittelse illustreres dog af, at næsten lige så mange ønsker, at Poul Nyrup Rasmussen bliver som formand:

 • 43 procent af S-vælgerne blandt de adspurgte ønsker ny formand inden næste valg.
 • 42 procent svarer nej.
 • 15 procent er i tvivl. »Jeg er ikke overrasket. Det er naivt at tro, at uroen ikke påvirker holdningen til Nyrup«, siger næstformand i S-gruppen Jan Petersen. »Men jeg er glad for, at vi kan holde kongres med udsigt til igen at blive Danmarks største parti«.
Politiken.dk

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden