Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Glistrup skal 20 dage i brummen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den 76-årige Mogens Glistrup scorede et gevaldigt selvmål, da hans ankesag i Østre Landsret i Odense på en dom på 20 dages betinget hæfte tirsdag blev vekslet til 20 dages ubetinget fængsel.

Retten i Odense dømte i september Glistrup for racistiske udtalelser.

Dømt for propaganda
Men landsretten fandt tillige Mogens Glistrup skyldig i udtalelser med karakter af propagandavirksomhed.

Den forseelse blev han ikke dømt for i byretten i sin tid.

Ingen aldersrabat
En enig landsret fandt Glistrup skyldig efter anklageskriftet og så ikke noget grundlag for at gøre straffen betinget i henhold til hans alder.

Retsformanden, landsdommer Ulla Staal, fremførte, at Glistrups udtalelser blev fremsat i radio og tv - systematisk og af vedvarende karakter - og gerningsindholdet i paragraf 266 var derfor realiseret, som hun udtrykte det.

Forsvarer: Ikke hvad vi havde regnet med
Glistrups forsvarer, advokat Merethe Stagetorn, siger til Ritzau, at dommen ikke lige var, hvad hun eller Glistrup havde ventet.

»Det er jo klart en skærpende afgørelse - både at være dømt for propaganda, og at straffen er gjort ubetinget«, lød Merethe Stagetorns kommentar.

'Muhamedanerfrit Danmark'
De strafbare udtalelser faldt ved partiets landsmøde i Marienlystcentret i Odense 25. og 26. september 1999 og i ugen efter.

I skiftende indslag i radio og tv - som blev afspillet i landsretten - erklærede han blandt andre, at 'Danmark skulle være frit for muhamedanere', at 'det kun er for at udnytte danskere, de kommer her', og at 'muhamedanismen er en verdensødelæggende organisation'.

I landsretten fik Mogens Glistrup tirsdag helt usædvanligt lov til at holde et to timer langt indlæg. Her gentog han sine synspunkter om, at islam er en altomfattende underkastelse, og at muhamedanismen gennem hellig krig, jihad, er ude på et erobre verden.

Politiken.dk

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden