Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vollsmose-området i Odense har i mange år været et område, der har givet politi og myndigheder store problemer.
Foto: Jacob Ehrbahn

Vollsmose-området i Odense har i mange år været et område, der har givet politi og myndigheder store problemer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vollsmoses mange år med kriminalitet

Odensebydelen har længe haft store problemer med bander og ballade.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vollsmose har gentagne gange lagt asfalt til uroligheder.

Bydelen har gennem årene været ramt af angreb på politiet, chikanerier og til tider meget voldsomme bataljer, der gang på gang har sendt den berygtede bydel ind på avisernes forsider.

Kriminaliteten har flere gange spredt sig til det øvrige Odense, hvor en lang række episoder viser sig at være forankret i miljøet ude fra Vollsmose. Sager om afpresning, kortegekørsel med våben gennem byens gågader og grove trusler mod byens hjemløse viser, at miljøet er aktivt langt uden for Vollsmoses postnummer.

Denne gang er det vold og trusler mod postbude, der er årsagen til, at kvarterets kriminalitet atter debatteres. Her er et udsnit af de sager, der har ført til omtale af Vollsmoses dybe problemer.

Her er en række af de sager, der har ført til omtale af problemerne i Odense-bydelen:

Juni 2017: Hærværk og ødelæggelser ved daginstitutioner i bydelen - der vel at mærke er sket i årevis - har nu nået et betydeligt omfang. Ruder smadres og borde brændes af, skriver Fyens Stiftstidende. Det får SSP og skolen i Vollsmose til at forsøge at få lokale unge til at lade være med at ødelægge ting i deres egen bydel.

Maj 2017: En fodbolddommer angribes under en kamp på B1909's hjemmebane i Vollsmose. Det er ikke første gang, kampe med tilknytning til bydelen ender med vold, trusler og hærværk, fremgår det af Fyens Stiftstidende.

Marts 2017: En frivillig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse bliver angrebet af en gruppe unge, der truer med at slå hende ihjel og sparker løs på hendes bil. Volden og truslerne får hjælpeorganisationen til at beslutte, at den ikke længere vil sende mandskab ind i området.

Dyreværn:Se overfaldet på kvinden hos TV2 Fyn

Januar 2017: Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger den hårdt plagede bydel. En lokal giver ham hånden. Det viser sig at være lederen af en af Black Army - en bande, der er en af årsagerne til mange af de problemer, området lider under i dag. Politidirektøren på Fyn betegner da også bandelederes adfærd som »upassende«.

December 2016: Black Army-banden har sat sig på Bøgeparken, et område i Vollsmose. Dens medlemmer kontrollerer mennesker, der vil ind i området, som i flere tilfælde er blevet visiteret af bandemedlemmerne. Kommunalt ansatte trues til at forlade området og holde sig borte. Og sikkerhedskameraer sættes ud af drift.

Juli 2014: En gruppe unge angreb straks brandbilerne, da brandvæsenet i Odense var tilkaldt for at slukke en brand i en knallert i Vollsmose. Gruppen snittede huller i dækkene på udrykningskørtøjerne. Gerningsmændene var ned til 13 år gamle, skrev DR. Hændelsen er et af flere eksempler på angreb mod brand- og redningsmandskab i Vollsmose.

September 2013: Et planlagt arrangement med digteren Yahya Hassan på Vollsmose Bibiliotek aflyses. Fyns Politi mener, at det kan påvirke den offentlige orden. Det lykkes kort efter at gennemføre forfatteraftenen under stærk politibeskyttelse med kropsvisitering af tilhørere, flyveforbud over området og politiets skarpskytter på tagene.

Maj 2013: En ældre mand udsættes for særdeles brutal vold, da han er ude at lufte en hund på stierne i Vollsmose. Han angribes af tre teenagere, der frarøvede ham en mobiltelefon og derefter tævede og sparkede løs på offeret. Han overlevede med nød og næppe, men var så skadet, at han skulle lære alt fra bunden - blandt andet at gå. Gerningsmændene, nogle 15-16-årige drenge, fik ifølge TV2 fængsel i op til to år for angrebet og andre forbrydelser.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

September 2012: Journaliststuderende på Syddansk Universitet i Odense er vant til at tage ud i lokalsamfundet for at lave opgaver. Nu advares de mod at bevæge sig ind i Vollsmose, hvor pressefolk tidligere er blevet truet. Bydelen er for farlig, vurderer uddannelseslederne.

August 2012: En fest i anledning af ramadanens afslutning ender med voldelige sammenstød. En 26-årig mand stikkes ned og køres til skadestuen på sygehuset i Odense. Den stormes kort efter af 60-80 gerningsmænd, der forsøger at trænge frem til den sårede. Betjente på sygehuset må trække pistoler for at holde angriberne tilbage. Senere følger sammenstød med politiet, der angribes af et stort antal beboere ved Bøgetorvet.

Januar 2011: En kristen pastor med iranske rødder må i al hast flytte fra Vollsmose efter at hans biler flere gange var sat i brand. Manden havde længere været truet i bydelen og måtte gå med overfaldsalarmer og have sikret sin bolig mod angreb. Hans brøde var, at han havde haft et kors hængende i sin forrude.

November 2010: Humlehaveskolen har opgivet at melde forældres vold mod børnene i bydelen. Det er så udbredt, at skoleledelsen ikke orker opgaven. »Vi kan ikke sende underretninger hver eneste gang. Så skulle vi sende et hav af papirer«, lyder begrundelsen fra skolelederen.

August 2009: En politipatrulje forfølger en BMW, der kører galt. Da en ambulance nåede frem til chaufføren, forsøger en større menneskemængde den at komme frem til uheldsstedet. Senere stikkes ild til flere biler i kvarteret. Da politiet kommer til kvarteret, åbner ukendte gerningsmænd ild mod betjentene, der undgår at blive ramt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Marts 2009: Odense Taxas 200 chauffører er så bange for at køre ind i Vollsmose, at de ikke længere vil betjene området. Det sker efter væbnede overfald på hyrevognschaufførerne, som reagerer ved udelukkende at køre til og fra udkanten af bydelen.

Vollsmose ligger i Odenses nordøstlige udkant.
Foto: Google Maps

Vollsmose ligger i Odenses nordøstlige udkant.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden