Sangsvaner er blandt de fugle, der ofte raster på marker af den type. som foreslås udtaget af Natura  2000-beskyttelse.
Foto: Ole Friis Larsen/DOF

Sangsvaner er blandt de fugle, der ofte raster på marker af den type. som foreslås udtaget af Natura 2000-beskyttelse.

Danmark

Eksperter: Regeringen vil ophæve beskyttelsen af et område på størrelse med Langeland - men det kan blive svært

Regeringen vil ophæve naturbeskyttelsen af et område på størrelse med Langeland. Eksperter vurderer, at det kan blive vanskeligt at få igennem i EU. Imens undrer flere grundejere sig over, hvorfor beskyttelsen af deres jord foreslås fjernet.

Danmark
FOR ABONNENTER

Det er ikke umuligt at få lov til at fjerne områder fra det europæiske Natura 2000-netværk af beskyttet natur. Men det er vanskeligt, og det kræver præcise begrundelser i hvert enkelt tilfælde. Derfor kan regeringen få meget svært ved at få EU-Kommissionen til at godkende sin plan om at ophæve beskyttelsen af 8 procent af de danske Natura 2000-områder.

Sådan lyder vurderingen fra to af Danmarks førende eksperter i EU og miljøret, juraprofessorerne Ellen Margrethe Basse fra Aarhus Universitet og Peter Pagh fra Københavns Universitet.

»Jeg tror ikke, at forslaget vil blive accepteret i sin nuværende form«, siger Ellen Margrethe Basse.

Natura 2000-netværket hører under EU. De enkelte lande kan komme med indstillinger, men ikke selv beslutte at fjerne områder fra beskyttelsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce