Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet finder igen kokain i Pusher Street

I årevis har det været bandlyst at sælge hårde stoffer på Christiania, men politiet støder nu ofte på kokain.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag var politiet igen i Pusher Street på Christiania i den løbende aktion mod både købere og sælgere af hash.

Men ud over at beslaglægge diverse hashprodukter blev en mand onsdag anholdt med flere salgsposer med kokain og et større pengebeløb.

Og det er ikke første gang, at politiet i den senere tid er stødt på - ganske vist mindre mængder - kokain på Christiania.

»Mange af sælgerne har selv et forbrug af kokain, så det kan være til eget brug«, siger vicepolitiinspektør Lars Ole-Karlsen, der er leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi.

»Men i den senere tid er vi stødt på det så ofte, at vi spekulerer på, om man også er begyndt at sælge det derude«, fortsætter han.

Hvis der i dag bliver solgt kokain i Pusher Street, er det bemærkelsesværdigt.

Helt tilbage i 1979 gennemførte christianitterne en 'junkblokade', der betød, at handel med hårde stoffer blev bandlyst på Fristaden.

Gennem årene har der været flere eksempler på, at personer, der forsøgte at sælge hårde stoffer på Christiania, meget hårdhændet blev smidt ud af området.

Christiania har derfor i årevis kunnet bryste sig af, at Pusher Street var et 'junkfrit hashmarked'. Det vil sige, at købere af hash ikke samtidig blev tilbudt hårde stoffer som kokain, amfetamin og heroin, som det sker mange andre steder.

Den 22. maj valgte christianitter at lukke Pusher Street med et to meter højt hegn. Det gjorde man, fordi volden og den dårlige stemning i gaden var taget til.

Tre dage senere genåbnede gaden, og det fik politiet til at intensivere sin indsats med daglige aktioner, hvor man hver morgen møder op og fjerner de boder, som måtte dukke op.

Samtidig går man målrettet efter hashkøbere, der får stukket en bøde i hånden.

Første gang man bliver truffet med under 10 gram hash, koster det en bøde på 2000 kroner. Det stiger så til 3000 kroner anden gang og 4000 kroner tredje gang.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden