Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Uro ved retsmøde - 11 blev frihedsberøvet af politiet

Gruppering råbte op i retsbygning i Hillerød i forbindelse med sag om groft overfald med økse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For at undgå grov ballade og uro i Retten i Hillerød besluttede politiet onsdag at frihedsberøve i alt 11 personer.

Det usædvanlige indgreb kom, fordi gruppen havde råbt op og optrådt på en måde, som skabte utryghed, oplyser Nordsjællands Politi torsdag i den offentlige døgnrapport.

Årsagen til råberiet var, at retten skulle afgøre en straffesag om farlig vold.

Tre mænd beskyldes for at have deltaget i et overfald på en mand på Hillerød Autocenter i august. Offeret blev slået flere gange i hovedet, har politiet tidligere oplyst.

I retten blev den ene, der er en 25-årig mand, idømt fængsel i to år og seks måneder. Han modtog dommen, oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Uromagere tilhører en 'anden gruppering', lyder det, men politiets talsmand ønsker ikke at sige, hvilke grupper der er tale om.

De 11 blev ført bort af politiet, som brugte en bestemmelse i politiloven om, at borgere kan frihedsberøves præventivt - det kan ske, hvis det skønnes nødvendigt for at hindre lovovertrædelser. Og altså uden, at nogen er konkret sigtet for kriminalitet.

Samme bestemmelse har politiet tidligere brugt mod for eksempel fodboldfans på vej til store kampe eller mod deltagere i demonstrationer, som måske kunne udvikle sig voldeligt.

Indgrebet i Retten i Hillerød skete ved 15-tiden, da de 11 ifølge døgnrapporten ikke fulgte politiets ordre om at forlade stedet.

De blev kørt til detentionen på politigården i Helsingør. Efter tre en halv til fire timer blev de sat fri, uddyber politiet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden