Uro ved retsmøde - 11 blev frihedsberøvet af politiet

Gruppering råbte op i retsbygning i Hillerød i forbindelse med sag om groft overfald med økse.

Danmark

For at undgå grov ballade og uro i Retten i Hillerød besluttede politiet onsdag at frihedsberøve i alt 11 personer.

Det usædvanlige indgreb kom, fordi gruppen havde råbt op og optrådt på en måde, som skabte utryghed, oplyser Nordsjællands Politi torsdag i den offentlige døgnrapport.

Årsagen til råberiet var, at retten skulle afgøre en straffesag om farlig vold.

Tre mænd beskyldes for at have deltaget i et overfald på en mand på Hillerød Autocenter i august. Offeret blev slået flere gange i hovedet, har politiet tidligere oplyst.

I retten blev den ene, der er en 25-årig mand, idømt fængsel i to år og seks måneder. Han modtog dommen, oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Uromagere tilhører en 'anden gruppering', lyder det, men politiets talsmand ønsker ikke at sige, hvilke grupper der er tale om.

De 11 blev ført bort af politiet, som brugte en bestemmelse i politiloven om, at borgere kan frihedsberøves præventivt - det kan ske, hvis det skønnes nødvendigt for at hindre lovovertrædelser. Og altså uden, at nogen er konkret sigtet for kriminalitet.

Samme bestemmelse har politiet tidligere brugt mod for eksempel fodboldfans på vej til store kampe eller mod deltagere i demonstrationer, som måske kunne udvikle sig voldeligt.

Indgrebet i Retten i Hillerød skete ved 15-tiden, da de 11 ifølge døgnrapporten ikke fulgte politiets ordre om at forlade stedet.

De blev kørt til detentionen på politigården i Helsingør. Efter tre en halv til fire timer blev de sat fri, uddyber politiet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce