0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overblik: Her er nogle af de værste togulykker i Danmark

En togulykke har onsdag morgen kostet seks personer livet. Det er den værste togulykke i Danmark i over 30 år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tage Christensen
Foto: Tage Christensen

Togulykken ved Marslev i 1967. Et standset lyntog påkøres af et andet lyntog med ca. 80 km/t. 11 bliver dræbt, og 47 kvæstet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere personer har onsdag morgen mistet livet i en togulykke på Storebæltsbroen, da et lyntog på vej fra Fyn til Sjælland blev ramt af dele fra et godstog, som kørte i den modsatte retning. Ud på formiddagen oplyste Fyns Politi, at seks personer er blevet dræbt og 16 såret i ulykken. Dermed er det den værste togulykke på de danske jernbaner siden 1988.

Læs om nogle af de værste togulykker her:

7. november 2002 bliver en person dræbt, og fem personer kvæstet, da to S-tog støder sammen på Holte Station.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

2. marts 2000 omkommer to lokomotivførere og en passager, da to regionaltog støder sammen ved den nedlagte station i Kølkær mellem Herning og Brande.

1. maj 1997 støder to lokaltog på Helsingør-Hornbæk-Gilleleje Banen sammen ved Firhøj sydøst for Gilleleje. To mennesker bliver dræbt, og omkring 20 kvæstes.

18. januar 1993 støder et regionaltog sammen med et rangerende godstog en halv kilometer syd for Næstved Station. En passager og en DSB-funktionær bliver dræbt, og fire passagerer kvæstet.

28. december 1992 bliver en lokomotivfører dræbt, og to passagerer bliver lettere kvæstet, da nattoget fra Frederikshavn til København afspores i et sporskifte ved indkørslen til Roskilde Station.

19. august 1991 bliver en 25-årig mand dræbt, og 70 personer kommer til skade, da et linje B-tog mod Holte på Dybbølsbro Station kolliderer med et linje C-tog mod Klampenborg.

25. april 1988 bliver otte mennesker dræbt, og 72 kvæstes ved en togulykke i Sorø, hvor et tog med høj hastighed kører af sporet.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Togulykken ved Sorø i april 1988

11. marts 1986 braser et godstog på vej fra København til Roskilde gennem blindsporets stopbom ved Hvidovre Station og styrter ned på Hvidovrevej. En person bliver dræbt.

9. september 1983 kører et passagertog fra Frederikssund mod et modkørende materieltog ved Stenløse på Sjælland. Tre mennesker bliver dræbt, og 22 kvæstes.

7. september 1973 kører et S-tog fra Hillerød ind i et holdende tog ved indkørslen til Østerport Station. To bliver dræbt, og 23 kvæstet.

Christen Hansen
Foto: Christen Hansen

Togulykke ved Østerport Station.

24. marts 1971 støder et S-tog sammen med løbske godsvogne mellem Birkerød og Allerød, hvorved en person bliver dræbt, og fem såret.

10. august 1967 kører lyntoget ’Nordjyden’ op i det holdende lyntog ’Sydvestjyden’ uden for Odense. 11 bliver dræbt, og 47 kvæstet.

Tage Christensen
Foto: Tage Christensen

Togulykken ved Marslev i 1967.

Kilder: Ritzau, DSB.

ritzau

Annonce

Læs mere