0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke: Regionsrådene nedlægges

Statsministeren har meddelt Venstres gruppe, at regionsrådene vil blive overflødiggjort i ny sundhedsstruktur.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De folkevalgte regionsråd skal nedlægges med regeringens plan for en ny sundhedsreform »Patienten først – nærhed, sammenhæng, kvalitet og patientrettigheder«.

Det var ifølge flere kilder beskeden fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han i formiddag redegjorde for den sundhedsreform på Venstres gruppemøde.

I et godt ti minutter langt indlæg brugte Løkke ifølge tilstedeværende formuleringen, at »jeg kan lige så godt slippe katten ud af sækken«, da han forklarede, at de 12 år gamle regionsråd vil blive overflødiggjort i den kommende sundhedsstruktur.

Venstres folketingsgruppe er klokken 18.30 indkaldt til en mere detaljeret gennemgang i Statsministeriet. Her deltager også repræsentanter for partiets kommunale og regionale niveauer inden den endelige offentliggørelse af sundhedsreformen på et pressemøde i Statsministeriet i morgen kl. 10.

Lars Løkke Rasmussen har forklaret folketingsgruppen, at en række opgaver vil blive flyttet over i 21 sundhedsfællesskaber, hvis opgave bliver at drive det basale sundhedsvæsen. Sundhedsfællesskaberne vil blive styret af repræsentanter for kommunerne, det vil sige borgmestre, sundhedsudvalgsformænd og sundhedsfaglige eksperter. Alle kommuner bliver repræsenteret.

En bestyrelse og 5 forvaltninger tæt på staten

Desuden vil en række andre opgaver blive flyttet opad i et statsligt organ, f.eks. større indkøbsopgaver og digitale løsninger som f.eks. sundhedsplatformen.

Ifølge Politikens oplysninger skal der oprettes en bestyrelse ’Sundhedsvæsnet Danmark’. Bestyrelsen får ansvaret for den overordnede planlægning og skal bestå af 11 medlemmer.

Under bestyrelsen skal der være 5 nye sundhedsforvaltninger. Disse forvaltninger skal have samme placering som regionerne og de nuværende regionsrådformænd sættes i spidsen. Men i fremtiden vil det ikke være folkevalgte, der står i spidsen for forvaltningerne, forklarer kilder til Politiken.

Reformen vil medføre administrative besparelser på mellem 2 og 2,5 mia. kroner frem mod 2025, oplyser flere kilder til Politiken.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden