0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Socialdemokratiet klar til at droppe ønske om trepartsaftale for nedslidte

Socialdemokratiet lagde op til »tæt samarbejde« med arbejdsgivere og lønmodtagere for at sikre ret til tidlig folkepension for nedslidte. Nu er S klar til gennemføre rettigheden ved lov – uden om arbejdsgiverne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

»Vi er ret hårde på, at vi går til valg på og har tænkt os at gennemføre en ret til tidlig folkepension. Det er vores budskab«., siger Mattias Tesfaye (S).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Angrebene på Socialdemokratiet tager til.

De seneste dage har DF-formand Kristian Thulesen Dahl beskyldt S for at »køre ren valgkamp« og undlade at deltage seriøst i forhandlinger, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efterlyser klarere svar fra S-formand Mette Frederiksen, og nu siger Dansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør, Jacob Holbraad, klart nej til at give nedslidte lønmodtagere en egentlig ret til tidlig folkepension.

Retten til tidlig folkepension for nedslidte er kernen i Socialdemokratiets pensionsudspil, og modellen skulle ifølge udspillet udformes i »tæt samarbejde« med arbejdsmarkedets parter. Men nu understreger S-ordfører Mattias Tesfaye, at partiet efter valget gennemfører en sådan rettighed, hvis der er flertal for det. Med eller uden arbejdsgiverne om bord i en trepartsaftale.

»Hvis et flertal i Folketinget ønsker at indføre en ret til tidlig pension, vil vi gennemføre det. Vi vil meget gerne have arbejdsmarkedets parter med til at formulere, hvordan det konkret kan skrues sammen mest hensigtsmæssigt«, siger Tesfaye og uddyber: »Derfor vil vi sende en invitation, men vi kan jo ikke tvinge folk til at møde op. Men han slipper ikke for en invitation, den gode Holbraad«.

Kan du se for dig et kompromis, hvor man gør noget for nedslidte uden at indføre en rettighed, som I har foreslået?

»Nej. Vi er ret hårde på, at vi går til valg på og har tænkt os at gennemføre en ret til tidlig folkepension. Det er vores budskab«.

Socialdemokratiets melding vækker forundring i regeringen:

»Jeg har hørt Mette Frederiksen sige, at det var noget, der skulle aftales mellem arbejdsmarkedets parter. Det skal det så ikke længere. Nu skal det vedtages ved lov. Det er noget af en zigzagkurs fra Socialdemokratiet«, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Po