Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tobias Nicolai
Foto: Tobias Nicolai

Socialdemokratiets ledelse var bekendt med den reelle årsag til, hvorfor DSU-formand trak sig i 2017.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialdemokratiets ledelse var bekendt med tidligere DSU-formands krænkelser

Socialdemokratiets ledelse var bekendt med den reelle årsag til, hvorfor DSU-formand trak sig i 2017.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overbelastet. Det var den officielle grund til, at den tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Lasse Quvang Rasmussen, trådte tilbage i november 2017. Men i denne uge kom det frem, at han egentlig forlod posten, fordi han gentagne gange havde udvist grænseoverskridende adfærd over for kvindelige medlemmer af ungdomspartiet.

Og i Jyllands-Posten torsdag kunne den nuværende formand for DSU, Frederik Vad Nielsen, fortælle, at Socialdemokratiets ledelse dengang var bekendt med sagen. Og dermed accepterede, at DSU dækkede over den tidligere formands krænkelser. At den politiske gruppe på Christiansborg fik informationer om sagen, bekræftede Socialdemokratiets gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen, i samme artikel.

Henrik Dam Kristensen ser ikke noget problem, i at DSU gav offentligheden én begrundelse for den tidligere formands tilbagetrædelse. Han hæfter sig i stedet ved, at de involverede kvinder ikke ønskede offentlighed om sagen:

»Pigerne ville have, at der skulle være en konsekvens, men at der ikke kom offentlighed om sagen. De fik sådan set begge dele. Den unge mand er jo ikke formand i dag«, sagde gruppesekretæren til Jyllands-Posten.

På spørgsmålet om man ikke bare skulle have fremlagt den reelle grund for offentligheden i sin tid, svarede han, at DSU’s håndtering havde været passende. At DSU handlede modent og voksent med det slutresultat, at der var en konsekvens for formanden. Han forklarer yderligere, at det i sin tid ikke var noget, »som var en decideret sag. Den blev ikke som sådan taget op herinde, og det var noget, man tog sig af i DSU«. Han ville dog ikke fortælle, hvilke politikere der kendte til sagen.

Den daværende DSU-formand beklager sin opførsel

Den egentlige årsag til fratrædelsen er kommet frem, efter at Lasse Quvang Rasmussen onsdag aften skrev et indlæg på sin Facebook-profil, hvor han undskyldte for sin opførsel dengang. Han skrev blandt andet, at han ikke havde været sit personlige ansvar samt formandsansvar bevidst, hvorfor han stoppede som formand for DSU.

DSU-sagen kommer i kølvandet på andre lignende sager. I februar kunne Information i dagene op til Liberal Alliances Ungdoms landsmøde fremføre anklager om blandt voldtægt og seksuelle krænkelser i partiet. Sagerne blev meldt til politiet, som efterforsker anklagerne mod de fire mænd. Ungdomspartiet valgte tilsvarende at udelukke de pågældende fra dets egne arrangementer.

Men det sker ikke kun i Liberal Alliances Ungdom, for i slutningen af februar kom endnu en overgrebsanklage. Denne gang fra Konservativ Ungdom, hvor en kvinde stod frem og fortalte om seksuelle krænkelser begået af et medlem fra ledelsen. Hun fortalte, at hun havde ringet til den anklagede person dagen efter, at overgrebet var sket, for at udtrykke sine følelser samt i håbet om at modtage en undskyldning. Men uden held.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden