0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Klokken 09.25 søndag den 16. juni slår en forbipasserende alarm, da der er brand i et hus på Slagelse Landevej i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør. En mand findes efterfølgende dræbt i huset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Her er de tre sjællandske drabssager, som politiet kæder sammen

Tre drabssager på Sjælland har så mange lighedspunkter, at politiet slår efterforskningen af dem sammen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tirsdag fortalte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at en person, der blev fundet død i et udbrændt hus i Vemmelev, blev dræbt før huset brændte.

Sagen minder så meget om to andre drab på Sjælland, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har nedsat en særlig gruppe til at efterforske alle tre drab.

Læs om drabene her:

1: 65-årig bliver fundet dræbt i brændt hus

Klokken 07.14 den 14. februar slår en kvinde alarm, da hun ser, at huset på Færgevej 4 i Gundestrup i Odsherred står i flammer. Ilden havde godt fat i huset, da politi og brandvæsen når frem.

Da røgdykkere trænger ind i huset, finder de den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl liggende død. Retsmedicinere kunne efterfølgende fastslå, at han var blevet udsat for vold inden sin død, og at han formentlig var død, da branden brød ud.

Tekniske undersøgelser viste desuden, at branden var påsat.

Den 65-årige blev sidst set 13. februar, da han vendte hjem fra en tur til Holbæk.

Politiet har betegnet drabet som 'brutalt og koldblodigt', men har ikke villet komme nærmere ind på, hvad offeret blev udsat for eller et muligt motiv til forbrydelsen. Der gik dog rygter i lokalområdet om, at Finn Ørsdahl lå inde med mange penge.

2: Møntsamler fundet dræbt i sø - huset brændt ned

Tidligt om morgenen den 21. april - påskedag - bliver politi og brand kaldt til en voldsom brand i et hus på Kalundborgvej i Ruds Vedby på Vestsjælland.

Huset udbrændte, og politiet frygtede, at dets beboer, den 68-årige Kiehn Georg Andersen, der var møntsamler og handlede med antikviteter, var omkommet i branden.

Men man kunne ikke finde hans lig. En større eftersøgning med brug af droner, dykkere og hunde blev iværksat. Torsdag den 25. april blev liget af Kiehn Georg Andersen fundet i en sø i Blæsinge Grusgrav.

Ifølge politiet blev Kiehn Georg Andersen dræbt på et tidspunkt mellem lørdag den 21. april om eftermiddagen og søndag den 22. april om morgen.

Politiet har ikke oplyst, hvordan han blev dræbt, og vil ikke oplyse noget om et muligt motiv.

3: Hus i Slagelse brænder - en mand fundet dræbt

Klokken 09.25 søndag den 16. juni slår en forbipasserende alarm, da der er brand i et hus på Slagelse Landevej i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør.

Huset er overtændt, da brandvæsnet når frem, og senere på dagen finder man en død person i huset.

I huset bor en 80-årig mand, men tirsdag er den afdøde endnu ikke identificeret med sikkerhed.

Til gengæld har retsmedicinerne fastslået, at han blev dræbt, inden branden brød ud.

Politiet havde tilsyneladende hurtigt en mistanke om, at der var noget mistænkeligt ved branden. I hvert fald rykkede politiets efterforskere helt usædvanligt ud, mens brandfolkene stadig kæmpede for at slukke ilden.

Politiet vil endnu ikke sige noget om, hvordan offeret blev dræbt, ligesom man heller ikke kan sige noget om et muligt motiv til drabet.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden