Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Emilie Meng mindes mandag ved Korsør Station.For et år siden forsvandt den dengang 17-årige Emilie Meng efter en bytur natten til 10. juli. 2016 Men ved juletid blev liget af hende fundet i Regnemark Bagge nær Borup på Midtsjælland.Efter fundet har politiet modtaget over tusind henvendelser fra borgere, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokat: Fejl i teleoplysninger kan have afsporet Emilie Meng-sag

Bistandsadvokaten for den dræbte Emilie Mengs familie har fået oplyst, at der er sket fejl i efterforskningen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jagten på gerningsmanden til drabet på 17-årige Emilie Meng kan være blevet helt afsporet af den fejl, som politiet har fundet i det it-system, der behandler teleoplysninger.

Det mener advokat Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for Emilie Mengs familie.

Politiet bekræfter

»Jeg har fået bekræftet, at der er fejl i Emilie Meng-sagen, men politiet vil ikke oplyse, hvilken konkret betydning, det har haft for efterforskningen«, siger advokaten til Ekstra Bladet.

Mandag kom det frem, at en fejl i politiets it-system siden 2012 har betydet, at teleoplysninger til politi, anklagemyndighed, forsvarere og retterne har været mangelfulde.

Nogle mobilnumre er simpelthen røget ud, når listerne fra de forskellige teleselskaber blev konverteret af systemet, så listerne blev mere overskuelige og kunne sammenlignes.

Emilie Meng forsvandt efter en bytur i Slagelse. Hun sagde farvel til sine veninder på Korsør Station omkring klokken fire om morgenen den 10. juli 2016.

Juleaftensdag samme år blev hendes lig fundet i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Midtsjælland.

I Emilie Meng-sagen har teleoplysninger spillet en stor rolle i jagten på den ukendte drabsmand, og politiet har indsamlet tre-fire millioner linjer teleoplysninger i forsøget på at identificere ham.

Politiet har indsamlet oplysninger om alle mobiler, der har været aktive i Korsør og Borup i de interessante tidsrum, og blandt andet ledt efter sammenfald mellem mobilnumre, der har været begge steder.

»Jeg frygter, at det (fejlen i it-systemet, red) har haft en fatal betydning. At politiet har spildt tiden og arbejdet i blinde, hvis der mangler mobilnumre i materialet, som kunne have ført til identifikation af gerningsmanden«, siger Mai-Brit Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

Hverken politiinspektør Kim Kliver, der leder efterforskningen af Emilie Meng-sagen eller Rigspolitiet vil over for Ekstra Bladet udtale sig om sagen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden