0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lægen og aktivisten Lars Hutters er død

Lars Hutters blev 77 år gammel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Lars Hutters fotograferet i 1995 i forbindelse med en demonstration mod lukning af Københavns Kommunehospital.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lægen, lokalpolitikeren, fagforeningsmanden og aktivisten Lars Hutters er død, 77 år gammel.

Lars Hutters deltog aktivt i 1968-oprøret, mens han læste medicin, og Lars Hutters var i hele sit liv fuld af oprør og aktivisme, men kombinerede det med et godt humør, en åbenhed og fordomsfrihed over for andre mennesker, som gjorde ham til en kendt og afholdt person blandt både politiske venner og fjender.

Lars Hutters var i slutningen af 60'erne med til at formulere revolutionere kampskrifter og paroler, og han deltog i demonstrationen mod Verdensbanken og var fast deltager i mange andre demonstrationer, som aktive på venstrefløjen organiserede dengang.

Han var med til at stifte partiet Venstresocialisterne (VS), som han også repræsenterede i Københavns Borgerrepræsentation i en årrække. VS var dengang præget af en række fraktioner, som var uenige om sofistikerede detaljer i vejen frem mod revolutionen, og Lars Hutters og hans kone Inger udgjorde deres helt egen fraktion i den sammenhæng.

Senere blev Lars Hutters medlem af Solidarisk Alternativ, som han også repræsenterede i borgerrepræsentationen, og han var til det sidste aktiv i Netværk for Velfærd og Demokrati sammen med en række andre personer fra venstrefløjen.

Kæmpede forgæves for at bevare Kommunehospitalet

Lars Hutters uddannede sig til læge med speciale i geriatri (alderdommens sygdomme), og han førte en engageret kamp for at bevare Kommunehospitalet i København som et hospital, der behandlede ældre med høj kvalitet og omsorg. Det lykkedes ikke at bevare hospitalet, men Lars Hutters var med sit engagement og det store hjerte, som han lagde i alt sit arbejde, med til at skabe respekt om og forbedre behandlingen af ældre mennesker i sygehussektoren.

Som læge var Lars Hutters naturligvis også fagligt aktiv og tillidsmand for sine kolleger.

Han var med til at organisere den landsomfattende lægestrejke i 1981, og han var fællestillidsrepræsentant på Rigshospitalet, Kommunehospitalet og Frederiksberg Hospital.

I 2001 fik han en ærespris som tak for sin mangeårige indsats i Københavns <DB>Lægeforening.

Lars Hutters boede sammen med sin kone, Inger, på Østerbro i København. Han var far til tre børn og havde flere børnebørn.

Annonce