0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi var ordknap om efterforskningen, men kunne fortælle, at to er sigtede for eksplosion hos Skattestyrelsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En anholdt og en efterlyst: Politiet sigter to svenske mænd for bombesprængning

To svenske mænd er mistænkt for bombesprængning ved Skattestyrelsen. Den ene blev pågrebet og varetægtsfængslet i Sverige i går, den anden er nu efterlyst.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

To svenske mænd er sigtet for at stå bag bombeeksplosionen ved Skattestyrelsen i Nordhavn tirsdag 6. august, oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi på et pressemøde.

Den ene – en 22-årig svensk mand – blev tirsdag anholdt og varetægtsfængslet i Sverige, mens den anden sigtede – 23-årig svensk mand – er på fri fod og nu efterlyst internationalt.

»De er nu begge mistænkt for at være gerningsmændene bag den sprængning, der skete 6. august ved Skattestyrelsen«, siger Jørgen Bergen Skov.

Chefpolitiinspektøren siger, at det er politiets opfattelse, at eksplosionen ved Skattestyrelsen ikke har relation til bombesprængningen foran nærpolitistationen på Nørrebro natten til lørdag.

»Det er der intet, der tyder på«, siger han.

Københavns Politi afventer nu at få den anholdte 22-årige udleveret fra Sverige. Herefter vil han blev fremstillet ved et grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Ifølge TV 2 News fandt anholdelsen af den 22-årige sted i Malmø.

Gennembruddet kommer efter en intensiv efterforskning i samarbejde med de svenske myndigheder.

»Vi har i nat foretaget en række ransagelser og afhøringer«, siger Jørgen Bergen Skov.

Det har ført til beslaglæggelse af den bil, som politiet formoder er blevet brugt af gerningsmændene.

»Den vil nu blive undersøgt«, siger han.

Politiet vil ikke udtale sig om de to mistænkte svenskeres motiv for at sprænge en bombe foran Skattestyrelsen i Danmark.

Jørgen Bergen Skov siger, at det hovedsageligt er overvågning, forklaringer fra vidner og øvrige oplysninger om, hvem der befinder sig i et givent område på et givent tidspunkt, der har ført til anholdelsen.

Ni bombeeksplosioner siden februar

Siden februar har der været ni bombeeksplosioner i København og omegn. Foruden bombeeksplosionen mod Skattestyrelsen i sidste uge, hvor politiet nu har to mistænkte, blev en lokalpolitistation på Nørrebro natten til lørdag raseret af en bombe.

I følge en opgørelse fra DR gik de første to bombeeksplosioner ud over tøjbutikken Alis på Christiania og fandt sted natten til onsdag 13. februar og igen fem dage senere - 18. februar.

Natten til 14. april blev en rengøringsvogn, der stod parkeret ved Mjølnerparken på Nørrebro sprængt i luften.

7. maj blev en BMW på en parkeringsplads i Nordvestkvarteret totalskadet efter noget, der formentlig var en eksplosion.

10. maj blev porten til et lager hos Thansen i Valby blæst i stykker af en eksplosion.

Natten til 31. maj var det beboerne på Øresundsvej på Amager, der blev vækket af brag af en eksplosion ved en Peugeot, der stod parkeret på gaden.

16. juni gik det ud over et autoværksted i Vallensbæk, der blev raseret af en bombesprængning.

6. august var det så Skattestyrelsens bygning i Østbanegade på Østerbro, der blev raseret.

Og natten til lørdag 10. august blev nærpolitistationen på Hermodsgade på Nørrebro ramt af en bombeeksplosion.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med de 9 bombesprængninger.

(Opdateres)


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?