0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En anholdt og en efterlyst: Politiet sigter to svenske mænd for bombesprængning

To svenske mænd er mistænkt for bombesprængning ved Skattestyrelsen. Den ene blev pågrebet og varetægtsfængslet i Sverige i går, den anden er nu efterlyst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi var ordknap om efterforskningen, men kunne fortælle, at to er sigtede for eksplosion hos Skattestyrelsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To svenske mænd er sigtet for at stå bag bombeeksplosionen ved Skattestyrelsen i Nordhavn tirsdag 6. august, oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi på et pressemøde.

Den ene – en 22-årig svensk mand – blev tirsdag anholdt og varetægtsfængslet i Sverige, mens den anden sigtede – 23-årig svensk mand – er på fri fod og nu efterlyst internationalt.

»De er nu begge mistænkt for at være gerningsmændene bag den sprængning, der skete 6. august ved Skattestyrelsen«, siger Jørgen Bergen Skov.

Chefpolitiinspektøren siger, at det er politiets opfattelse, at eksplosionen ved Skattestyrelsen ikke har relation til bombesprængningen foran nærpolitistationen på Nørrebro natten til lørdag.

»Det er der intet, der tyder på«, siger han.

Københavns Politi afventer nu at få den anholdte 22-årige udleveret fra Sverige. Herefter vil han blev fremstillet ved et grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Ifølge TV 2 News fandt anholdelsen af den 22-årige sted i Malmø.

Gennembruddet kommer efter en intensiv efterforskning i samarbejde med de svenske myndigheder.

»Vi har i nat foretaget en række ransagelser og afhøringer«, siger Jørgen Bergen Skov.

Det har ført til beslaglæggelse af den bil, som politiet formoder er blevet brugt af gerningsmændene.

»Den vil nu blive undersøgt«, siger han.

Politiet vil ikke udtale sig om de to mistænkte svenskeres motiv for at sprænge en bombe foran Skattestyrelsen i Danmark.

Jørgen Bergen Skov siger, at det hovedsageligt er overvågning, forklaringer fra vidner og øvrige oplysninger om, hvem der befinder sig i et givent område på et givent tidspunkt, der har ført til anholdelsen.

Ni bombeeksplosioner siden februar

Siden februar har der været ni bombeeksplosioner i København og omegn. Foruden bombeeksplosionen mod Skattestyrelsen i sidste uge, hvor politiet nu har to mistænkte, blev en lokalpolitistation på Nørrebro natten til lørdag raseret af en bombe.

I følge en opgørelse fra DR gik de første to bombeeksplosioner ud over tøjbutikken Alis på Christiania og fandt sted natten til onsdag 13. februar og igen fem dage senere - 18. februar.

Natten til 14. april blev en rengøringsvogn, der stod parkeret ved Mjølnerparken på Nørrebro sprængt i luften.

7. maj blev en BMW på en parkeringsplads i Nordvestkvarteret totalskadet efter noget, der formentlig var en eksplosion.

10. maj blev porten til et lager hos Thansen i Valby blæst i stykker af en eksplosion.

Natten til 31. maj var det beboerne på Øresundsvej på Amager, der blev vækket af brag af en eksplosion ved en Peugeot, der stod parkeret på gaden.

16. juni gik det ud over et autoværksted i Vallensbæk, der blev raseret af en bombesprængning.

6. august var det så Skattestyrelsens bygning i Østbanegade på Østerbro, der blev raseret.