0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Trumps angreb på Danmark skal flytte fokus fra grønlandsfiasko

Øretæve til Mette Frederiksen er klassisk Donald Trump: Når han styrer mod et politisk nederlag, lancerer han et personligt angreb.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Statsminister Mette Frederiksen blev onsdag mål for et af de personlige verbale angreb, som USA’s præsident har gjort til sit varemærke. Det skete, da Donald Trump onsdag aften erklærede, at hans besøg i Danmark er udsat på ubestemt tid.

»Statsministerens udtalelse om, at det var en absurd tanke, var modbydelig – en upassende udtalelse. Hun kunne bare have sagt nej«, sagde Trump om Frederiksens afvisning af at sælge Grønland til USA.

Trump havde i første omgang annonceret sit afbud til Danmark i forsonlige vendinger på Twitter: Ros til det »fantastiske« danske folk. Tak til Mette Frederiksen for at tale lige ud af posen. Og et løfte om et nyt besøg en gang i fremtiden.

Men som så ofte før vendte Donald Trump på en tallerken onsdag aften og gik direkte til angreb på den danske statsminister.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce