0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Jakob Sorgenfri Kjær. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet: Derfor gik vi uden om pressen

På grund af folketingsvalget overlod Rigspolitiet det til advokater at fortælle offentligheden om nyere tids største retsskandale.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

K's folketingsgruppe med daværende justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen tog et fællesbillede kort efter valgets udskrivelse 7. maj. Rigspolitiet ændrede fra det øjeblik sin kommunikationsstrategi til at blive mere tilbageholdende.

Danmark

Da skandalen om politiets fejl med teledata i potentielt over 10.000 sager blev offentliggjort om aftenen 17. juni, skete det på usædvanlig vis. Afsenderen af budskabet om, hvad der betegnes som nyere tids største retsskandale, var nemlig ikke Rigspolitiet selv, som ellers er den hovedansvarlige myndighed for de alvorlige fejl i teleoplysningerne. Det var heller ikke Rigsadvokaten, der gennem en årrække havde præsenteret tvivlsomme beviser ved landets domstole. I stedet var det Advokatsamfundet, der på sin hjemmeside skrev en kort nyhed under overskriften ’Fejl i behandling af teledata’ og fremlagde et orienteringsbrev til forsvarsadvokaterne fra rigsadvokaten, Jan Reckendorff.

Politiet udsender på en typisk dag op til flere pressemeddelelser for at orientere offentligheden om vigtige sager eller tiltag. Når det ikke skete i nyere tids måske alvorligste sag for retsstaten, så skyldtes det folketingsvalget. Det siger kommunikationsdirektør Anders Frandsen til Politiken.

»Vi prøver altid at orientere i videst muligt omfang. Men det er rigtigt, at vi ikke selv sendte en pressemeddelelse ud i denne sag. Vi var i et forløb, hvor vi orienterede forsvarsadvokaterne om sagen, så vi sørgede for, at det blev offentligt kendt ad den vej. I lyset af at det var i valgkampsforløbet, valgte vi at gøre det på den måde«, siger Anders Frandsen, der tilhører Rigspolitiets topledelse.

Hvorfor ændrer I adfærd på grund af et valg?

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere