0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I seks år har Forsvarsministeriet kendt til mulighed for svindel

De regler, som skal forhindre økonomisk svindel i det offentlige, er blevet overtrådt i årevis flere steder i forsvaret. Og Forsvarsministeriet burde have haft kendskab til det. Det får nu flere partier til at kræve en advokatundersøgelse af ministeriet. Ministeren vil ikke afvise en undersøgelse.

Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Et mistænkeligt Indkøb af lamper til 14 redningsstationer er en af de sager, der er kommet frem i Rigsrevisionens rapport. Her er det redningsstationen i Thorsminde på Vestkysten. .

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forsvarsministeriets manglende kontrol med millionforbruget i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har fået kritikken til at hagle ned over ministeriet og forholdene i selve styrelsen. Nu øger de politiske partier presset for at få gennemført en advokatundersøgelse af forholdene i både ministeriet og ejendomsstyrelsen.

Samtidig kræver forsvarsminister Trine Bramsen (S), at hendes departementschef, Thomas Ahrenkiel, inden for et par dage forklarer, hvorfor ministeren først onsdag fik besked om sagen, selv om Rigsrevisionen har været i kontakt med departementet siden april.

Da Rigsrevisionen fredag offentliggjorde beretningen om forholdene, tilsluttede statsrevisorerne og et flertal af folketingets partier Rigsrevisionens kritik.

»Jeg har aldrig set noget lignende. Det er rystende«, sagde formanden for statsrevisorerne, Henrik Thorup (DF).

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter