0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Syrere får afslag på asyl på grund af bedre forhold

Flygtningenævnet mener, at de generelle forhold i Damaskus-området er forbedret. Nu får syrere afslag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Flygtningenævnet mener, at de generelle forhold i Damaskus-området er forbedret. Nu får syrere afslag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtningenævnet stadfæster for første gang i tre afgørelser afslag på syriske statsborgeres asyl, da de hverken kan få ophold på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.

Det oplyser Flygtningenævnet på sin hjemmeside.

To af de tre afviste syrere er etniske kurdere og sunni-muslimer, mens den tredje er etnisk araber og sunni-muslim. De er alle fra Damaskus.

Udlændingestyrelsen har haft inddraget opholdstilladelsen fra flere syrere fra Damaskus-området i flere prøvesager. Det er sket med henvisning til at sikkerhedssituationen i landet er blevet bedre.

Flygtningenævnet har siden juni i en række afgørelser om syriske statsborgere fra Damaskus-området blandt andet udtalt, at de generelle forhold i området ikke længere kan begrunde opholdstilladelse efter udlændingelovens paragraf om midlertidig beskyttelsesstatus.

Har for første gang stadfæstet afgørelse

Nævnet har samtidig fundet, at der i de pågældende sager efter konkret vurdering har været et individuelt grundlag for en opholdstilladelse efter udlændingeloven. Enten på baggrund af konventionsstatus eller beskyttelsesstatus.

Derfor har nævnet i de tidligere sager omgjort Udlændingestyrelsens afslag på asyl og ladet syrerne i de tidligere sager blive i Danmark.

Men nu har nævnet altså for første gang stadfæstet afgørelsen fra Udlændingestyrelsen, fordi der i sagerne ikke kan gives ophold - hverken på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.

I de tre nye afgørelser finder nævnet, at »de aktuelle forhold i Damaskus ikke længere er af en sådan karakter, at der er grundlag for at antage, at enhver vil være i reel risiko for at blive udsat for overgreb« i strid med Menneskerettighedskonventionen »alene som følge af den blotte tilstedeværelse på området«.

ritzau

Læs mere: