0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Flere politikere har modtaget et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i PostNord. Selskabet afviser og kalder anklagerne grundløse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

PostNord skal undersøges for svindel efter anonyme anklager

Whistleblower fremsætter i anonymt brev til politikere anklager mod PostNord. De bliver afvist af PostNord.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil sætte gang i en ekstern undersøgelse af PostNord Danmark.

Det sker, efter at flere politikere har modtaget et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i PostNord.

Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af brevet. Avisen viderebringer ikke det konkrete indhold, da anklagerne ikke er dokumenterede.

Brevet fra den hemmelige whistleblower fylder omkring et A4-ark. Det indeholder en række alvorlige anklager om svindel og nepotisme i PostNord.

Hovedsageligt handler anklagerne om, at PostNord sammenblander den del af forretningen, som handler om det befordringspligtige område – udbringning af breve og pakker efter aftale med staten – med PostNord Logistics, som udfører andre logistikopgaver.

Postordførere og transportministeren har diskuteret brevet tirsdag aften. Anklagerne bliver taget meget alvorligt. Flere partier mener, at anklagerne i brevet bør føre til en større undersøgelse af PostNord Danmark.

Blandt dem er Venstre. Postordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) betegner det som en »meget alvorlig og konkret formuleret anklage mod PostNord fra en person med insiderviden«.

Også De Radikale vil have en undersøgelse.

»Det er alvorligt. Men vi har også allerede modtaget et brev fra PostNord, hvor de afviser det hele«.

»Først og fremmest skal det undersøges, om de beskyldninger er korrekte. For hvis de er det, så er der noget af det, der er direkte ulovligt«, siger transportordfører Andreas Steenberg til Ritzau.

PostNord: Absurde anklager

DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby, var et af de folketingsmedlemmer, som modtog den anonyme henvendelse.

Han forklarer til Jyllands-Posten, at anklagerne minder om kritikpunkter, som også nogle af Postnords konkurrenter har haft. Det bestyrker ham i, at anklagerne skal undersøges uanset den mystiske afsender.

Benny Engelbrecht vil nu »sætte gang i en grundig ekstern analyse af pengestrømmene i PostNord Danmark«, skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

PostNord afviser samtlige anklager i det anonyme brev.

»Der er tale om absurde anklager i et anonymt brev, som er helt grundløse«.

»Alle påstandene i brevet er forkerte og er afsendt anonymt af en person uden indsigt i de faktiske forhold. PostNord kan tilbagevise alle anklager i brevet«, skriver Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark, til Jyllands-Posten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden