0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

PostNord skal undersøges for svindel efter anonyme anklager

Whistleblower fremsætter i anonymt brev til politikere anklager mod PostNord. De bliver afvist af PostNord.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Flere politikere har modtaget et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i PostNord. Selskabet afviser og kalder anklagerne grundløse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil sætte gang i en ekstern undersøgelse af PostNord Danmark.

Det sker, efter at flere politikere har modtaget et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i PostNord.

Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af brevet. Avisen viderebringer ikke det konkrete indhold, da anklagerne ikke er dokumenterede.

Brevet fra den hemmelige whistleblower fylder omkring et A4-ark. Det indeholder en række alvorlige anklager om svindel og nepotisme i PostNord.

Hovedsageligt handler anklagerne om, at PostNord sammenblander den del af forretningen, som handler om det befordringspligtige område – udbringning af breve og pakker efter aftale med staten – med PostNord Logistics, som udfører andre logistikopgaver.

Postordførere og transportministeren har diskuteret brevet tirsdag aften. Anklagerne bliver taget meget alvorligt. Flere partier mener, at anklagerne i brevet bør føre til en større undersøgelse af PostNord Danmark.

Blandt dem er Venstre. Postordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) betegner det som en »meget alvorlig og konkret formuleret anklage mod PostNord fra en person med insiderviden«.

Også De Radikale vil have en undersøgelse.

»Det er alvorligt. Men vi har også allerede modtaget et brev fra PostNord, hvor de afviser det hele«.

»Først og fremmest skal det undersøges, om de beskyldninger er korrekte. For hvis de er det, så er der noget af det, der er direkte ulovligt«, siger transportordfører Andreas Steenberg til Ritzau.

PostNord: Absurde anklager

DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby, var et af de folketingsmedlemmer, som modtog den anonyme henvendelse.

Han forklarer til Jyllands-Posten, at anklagerne minder om kritikpunkter, som også nogle af Postnords konkurrenter har haft. Det bestyrker ham i, at anklagerne skal undersøges uanset den mystiske afsender.

Benny Engelbrecht vil nu »sætte gang i en grundig ekstern analyse af pengestrømmene i PostNord Danmark«, skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

PostNord afviser samtlige anklager i det anonyme brev.

»Der er tale om absurde anklager i et anonymt brev, som er helt grundløse«.

»Alle påstandene i brevet er forkerte og er afsendt anonymt af en person uden indsigt i de faktiske forhold. PostNord kan tilbagevise alle anklager i brevet«, skriver Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark, til Jyllands-Posten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts