0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mette Frederiksen: »Der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere. På grund af indvandringen«

På vej mod Israel advarer statsminister Mette Frederiksen mod stigende antisemitisme. Hun bebrejder dele af venstrefløjen og visse indvandrermiljøer. Søsterpartiet Labour får også hug.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er store mindeuge i verdenssamfundet. På torsdag samles en lang række stats- og regeringschefer i Jerusalem til World Holocaust Forum for at markere 75-året for befrielsen af den nazistiske koncentrationslejr Auschwitz. Heriblandt Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), som forud for turen til Israel har et budskab om antisemitisme og et par konkrete tiltag på vej.​

Det er efterhånden 15 år siden, at daværende kulturredaktør Flemming Rose i Jyllands-Postens spalter skrev, at muslimer i et verdsligt demokrati som det danske må finde sig i »hån, spot og latterliggørelse«. Akkompagneret af en stribe tegninger af profeten Muhammed, som ikke længe efter satte store dele af Mellemøsten samt Danmarks omdømme i samme del af verden i brand.

Spørgsmålet er, om også jøder i dagens Danmark må finde sig i samme hån, spot og latterliggørelse. Og om der findes en bagatelgrænse for antisemitisme.

Statsminister Mette Frederiksen har ingen udtømmende liste for, hvornår noget er antisemitisme eller ej. Selvfølgelig skal jøder i Danmark kunne udsættes for satire, tegninger, revy og den slags, siger hun, men hun mener ikke, at man skal give plads til »almindelig humor og falden på halen-komik«, når det drejer sig om jøder.

Dertil er truslen mod jøder og tegnene på en stigende antisemitisme i Danmark og resten af Europa for alvorlig, lyder det fra Mette Frederiksen.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter