0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchner har søgt om byggetilladelse til et anneks til sit sommerhus i Rørvig en måned efter, byggeriet gik i gang.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skats topchef søger pludselig om byggetilladelse til anneks

Selv om departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchners advokat har afvist, at der skulle være behov for en byggetilladelse, er der nu pludselig havnet en ansøgning hos Odsherred Kommune.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sagen om sort arbejde på topchefen i Skats sommerhusgrund i Rørvig bliver ved med at udvikle sig, skriver Ekstra Bladet.

For to dage siden afviste departementschef i Skatteministeriet Jens Brøchners advokat pure over for Politiken, at der skulle være behov for at søge byggetilladelse til det 24 kvadratmeter store anneks, som allerede har været i gang med at blive bygget i en måned.

Begrundelsen lød, at annekset til 172.500 kr. ikke skal bruges til egentlig beboelse eller overnatning, men alene fungere som legerum og bruges til lejlighedsvist ophold.

Men nu er der pludselig alligevel landet en ansøgning om byggetilladelse på bordet hos byggesagschef i Odsherred Kommune Pia Nielsen, skriver Ekstra Bladet.

Jens Brøchner skriver i en mail til avisen, at han ikke mener, at der er noget juridisk krav om at søge byggetilladelse, men gør det »for at gå med livrem og seler«. Men Pia Nielsen hæfter sig ved, at Jens Brøchner ifølge eget udsagn opfører et ’anneks til lejlighedsvist ophold’.

»Hvis vi havde fået noget ind med den ordlyd, så vil min umiddelbare vurdering være, så kræver det som udgangspunkt en tilladelse«, siger hun til Ekstra Bladet.

I forvejen har Ekstra Bladet og Fagbladet 3F afsløret, at Jens Brøchner har hyret et firma uden revisor til at stå for byggeriet, der oven i købet er udført af uregistrerede litauiske håndværkere.

Skatteminister Morten Bødskov (S) har i en skriftlig kommentar forsvaret Jens Brøchner.

»Jeg har den klare holdning, at der skal være ordnede løn- og arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked. Social dumping og sort arbejde er totalt uacceptabelt«, skriver Bødskov.

»I denne sag står det klart for mig, at Jens Brøchner ikke har tænkt sig godt nok om og ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok«.

»Han har ikke været grundig nok i forhold til, om der var ordnede forhold, og det har han jo også selv erkendt«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden