0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fanget på coronaramt krydstogtskib: »Vi kan trisse små 14-15 skridt frem og tilbage i vores kahyt. Det er det«

Britt og Sven Aage Pogel er isoleret i deres kahyt på dag 6. Siden den 15. marts, hvor de blev bedt om at blive i kahytten, har de kun modtaget et brev fra den danske ambassade, som siger, at de arbejder på sagen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Massimo Pinca/Ritzau Scanpix
Foto: Massimo Pinca/Ritzau Scanpix

Passagerer om bord på Costa Luminosa ledes fra skibet og om bord på en ambulance i Savona, nær Genoa i Italien. Men mange må væbne sig med tålmodighed og blive på skibet noget tid endnu, herunder et dansk ægtepar.

Danmark

Krydstogtskibet med 1.400 passagerer, Costa Luminosa, lægger lørdag eftermiddag til kaj i den italienske havneby Savona. 49 danskere er blandt passagererne, der alle skal blive i deres kahyt. De to pensionerede lærere, Brit Pogel på 79 år og Sven-Aage Pogel på 77 år, er blandt de isolerede.

»Det går, som det har gjort de sidste seks dage. Vi kan trisse små 14-15 skridt frem og tilbage i vores kahyt, og ellers løse kryds og tværs«, fortæller Sven Aage Pogel over telefonen.

De er i og for sig ved godt mod. Deres kahyt er til at være i, og de har også en altan, hvorfra de kan nyde solskin og få frisk luft.

Skibet sejlede ud fra Fort Lauderdale i Floria den 5. marts, hvorfra det lagde sig til kaj på Puerto Rico. Her blev de to første af de tre coronaramte patienter hentet i en ambulance af reddere i fuldt udstyr. Siden blev endnu én hentet på Tenerife, hvorefter de fik besked på at blive i kahytterne:

»Vi har været spærret inde i kahytten, siden den 15. om aftenen. Vi stod og ventede på at komme ind i restauranten til aftensmad. Der fik vi at vide: ’gå tilbage til jeres kabine, og bliv der’ - Uden nogen forklaring«, fortæller Sven Aage Pogel.

Ægteparret Britt og Sven Aage Pogel er isoleret på et krydstogtskib i Italien. DEt er uvist, hvornår de kan forlade det.

Siden da har skibet blandt andet ventet på instrukser i Marseille.

Håbede at komme i land i Frankrig

Ægteparret håbede, at de kunne komme i land i Frankrig, frem for at blive sejlet til Savona i Italien. De modtog et brev fra den danske ambassade i Frankrig, hvor der stod, at myndighederne arbejder på sagen. Siden da, har der ikke været mere kontakt.

»I morges, da vi kom til Savona, fik vi papirer, vi skulle udfylde. Det blev jo ikke til noget i Marseille, og nu må vi se, hvad der sker her«, sukker Sven Aage Pogel  og uddyber:

»Vi har ikke hørt noget fra nogen. Vi har kun hørt fra vores datter, der har kontakt Udenrigsministeriet. Ellers venter vi bare. Vi kan også ringe til de andre på skibet, som vi har telefonnummer på, men det er også det«.

Ingen service ombord

Heller ikke skibspersonalet er til at få fat på:

»Vi kan ikke ringe til service ombord på skibet. Man vil jo gerne vide, om der bliver gjort rent på et tidspunkt. Men der kommer ingen svar. Der er rigtig meget støv nu«, fortæller Sven Aage Pogel.

Maden er heller ikke noget, der imponerer længere:

»Det er lousy mad, vi får nu her. Hvorimod maden i restauranten var rigtig, rigtig god. Nu bliver vi spist af med noget snask. Ingen frugt, ingen banan, ingen appelsin eller æble. Men rederiet har lovet, at vi får fuld kompensation. Det er jo altid noget«.

Folk tager det pænt

Man har ikke lyst til at udsætte sig selv for smitte ved at gå ud på gangene, fortæller han.

»Men folk tager det pænt indtil videre. Og selvom der efterhånden er meget beskidt, er kahytten på 20 m2 ikke noget at klage over«, siger Sven Aage Pogel.

Udenrigsministeriet er på sagen

Udenrigsministeriet skriver i en mail til Politiken, at de arbejder på højtryk for at få passagerer fra både Costa Luminosa, men også passagerer fra skibet Costa Pacifica, der er ankommet til Genova, hjem så hurtigt som muligt:

»Vi presser derfor på sammen med de øvrige nordiske lande for at få de nordiske passagerer hjem så hurtigt som muligt. Vi er også i løbende dialog med danske rejsearrangører om sagen«, lyder det i mailen.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter