0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet sender corona-sms til alle danske mobilbrugere

Folk skal holde afstand og vise hensyn – også i det gode vejr, lyder det i sms fra politiet til mobilejere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Folk skal holde afstand og vise hensyn – også i det gode vejr, lyder det i sms fra politiet til mobilejere.

Danmark

Politiet sender lørdag en sms til alle mobilabonnenter i Danmark med en påmindelse om at overholde myndighedernes instrukser om at holde afstand, oplyser Rigspolitiet på Twitter.

Ordlyden på beskeden er:

»Coronavirus spredes lige nu i Danmark. Hold afstand og vis hensyn - også i solskin. Ellers kan vi ikke bremse smitten. God Weekend Politiet«.

Og det er mange abonnenter, som vil få en sms. Rigspolitiet oplyser til Ritzau, at der sendes besked ud til cirka ni millioner mobilnumre - altså flere end der bor mennesker i kongeriget.

»Vi forsøger at komme så bredt ud som muligt på for at fortælle folk i Danmark, at de skal holde afstand og vise hensyn«, fortæller Uffe Stormly, der er politiinspektør i Rigspolitiets nationale beredskabscenter, i en mail til Ritzau.

Vi forsøger at komme så bredt ud som muligt på for at fortælle folk i Danmark, at de skal holde afstand og vise hensyn

»Derfor bruger vi mange forskellige kommunikationskanaler. Vi har alle et ansvar for at stoppe smittespredningen, og det kræver, at vi hver især tager ansvar og følger myndighedernes råd«, skriver han.

Folk stimler sammen trods advarsler

Fredag var det via eBoks, at næsten alle danskere over 15 år fik besked fra myndighederne. Sundhedsstyrelsen valgte nemlig at udsende et brev, som fortalte om symptomerne på Covid-19, og hvordan man skal agere for at bidrage til at begrænse smitten med coronavirus.

Politiets sms lørdag kommer efter flere dage med godt vejr, hvor der har været flere episoder med folk, som i parker, på strander og andre steder uden døre er stimlet sammen i grupper på mere end de ti tilladte personer.

Foreløbig har politiet ikke sigtet nogen for at samles for mange udenfor, men det kan udløse en bøde på 1500 kroner, hvis ikke man makker ret.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere