0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Fodterapeuter, forfattere og andre selvstændige kan ånde lettet op: Regeringen udvider hjælpepakke til selvstændige

Hjælpeordning udvides til at omfatte pressede selvstændige med en månedlig omsætning på ned til 10.000 kroner.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den delvise nedlukning af Danmark har især ramt selvstændigt erhvervsdrivende, freelancere og kunstnere hårdt.

Folketingets partier vedtog derfor tidligere i marts en aftale om økonomisk kompensation til trængte selvstændige. Fredag er ordningen blevet udvidet til at omfatte en større gruppe.

Den har hidtil været beregnet til selvstændige med en månedlig omsætning eller indkomst på 15.000 kroner. Fremover vil den omfatte selvstændige med en indkomst på mindst 10.000 kroner om måneden. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

»Vi har arbejdet hårdt de sidste par dage for at få sat beløbsgrænsen ned«, siger kulturminister Joy Mogensen (S) i meddelelsen.

Med aftalen er der lavet en midlertidig kompensationsordning for selvstændige på 10 milliarder kroner i 2020. Ordningen gælder til og med 8. juni 2020 - svarende til tre måneder.

Selvstændige, der forventer et tab i omsætning eller indkomst på mindst 30 procent på grund af coronasituationen, kan få dækket 75 procent af tabet.

Dog maksimalt 23.000 kroner om måneden. Hjælpen er kun målrettet selvstændige med en personlig indkomst på højst 800.000 kroner i 2020.

Den månedlige omsætning eller indtægt – som altså skal være på mindst 10.000 kroner – udregnes ud fra de seneste 12 måneder.

»Vi knokler for at holde hånden under danske arbejdspladser og give de danske lønmodtagere ro i maven«, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Tilfredshed i Venstre

Hos Venstre er man yderst tilfreds med, at beløbsgrænsen er blevet sat ned. Partiet og dets erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, har de seneste dage opfordret regeringen til også at hjælpe mindre selvstændige.

»Jeg har gennem de sidste uger fået en lang række henvendelser fra selvstændige, der lå under grænsen på 15.000 kroner om måneden«, siger Torsten Schack Pedersen til Ritzau.

»Det har både været journalister, forfattere, fodterapeuter og mange andre, som har en god forretning, og som klarer sig med en mindre omsætning. De har spurgt, hvorfor deres levebrød ikke også skal sikres«.

Parterne bag aftalen er enige om, at udbetalingen af tilskud skal ske så hurtigt som muligt. Kompensationsordningen til de selvstændige er et af flere tiltag, der skal støtte erhvervslivet under coronakrisen.

Andre tiltag er muligheden for at udskyde betaling af moms og skat og lånegarantiordninger.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?