0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vær med i kampen mod corona: Sådan hjælper du forskerne

Københavns Universitets forskere vil undersøge følgerne af corona og beder danskerne om hjælp. Se hver, hvad du kan gøre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Forskere på Københavns Universitet undersøger følgerne af coronavirus og beder danskerne om hjælp.

Danmark

Hvad er du bekymret for under corona-krisen? Har du haft symptomer på covid-19? Hvordan er din livskvalitet? Og har du en kronisk sygdom?

Det er nogle af de spørgsmål forskere ved Københavns Universitet beder danskerne om at svare på i et nyt stort forskningsprojekt.

Forskningsprojektet følger danskerne, mens landet er i kriseberedskab og dokumenterer følgerne af corona-krisen.

For at undersøge, hvordan vi har det, beder forskerne nu alle danskere om hjælp.

Helt konkret ved at gå ind på forskningsprojektets hjemmeside og svare på et spørgeskema.

»Vi har brug for at få dokumenteret, det som sker i Danmark lige nu og her, hvor landet er i krise. Vi skal blive klogere på danskernes mentale trivsel«, siger Naja Hulvej Rod, som er professor ved Afdeling for Epidemiologi på Københavns Universitet og leder af forskningsprojektet.

Hun håber på, at mange vil være med i kampen mod konsekvenserne af corona.

»Jo flere svar vi har, jo mere kan vi sige, og jo mere præcist kan vi se på forskellige grupper. De kronisk syge, de unge eller de gamle. På den måde kan vi blive klogere på, hvordan forskellige initiaver som isolation eller lukning af virksomheder på virker danskerne«, siger hun.

De data som bliver indsamlet bliver vægtet i forhold til repræsentativitet, og de vil blive brugt til at sammenligne forskellige gruppers trivsel.

Svar på spørgeskemaet www.sund.ku.dk/coronadata

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts