0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Minister vil lempe lukkelov: Større butikker må holde åbent to dage i påsken

I påsken holder større butikker sædvanligvis lukket i påsken, men grundet coronavirus vil ministeren lempe lukkeloven.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark

Dagene op til påsken er sædvanligvis særligt travle dage for butikker og supermarkeder, som handlende strømmer til.

På grund af udbruddet af coronavirus er der dog indført restriktioner landet over for at begrænse, hvor mange der samles på en gang.

Derfor vil regeringen suspendere lukkeloven, så store dagligvarebutikker kan holde åbent to dage i påsken. Der kræver dog et flertal i Folketinget for erhvervsminister Simon Kollerup (S). Det skal hastebehandles næste uge.

»Derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken. Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering«, siger han i en pressemeddelelse.

Åbent skærtorsdag og 1. påskedag

Forslaget kommer fra Salling Group, der står bag butikker som Netto, Føtex og Bilka.

Det betyder, at hele dagligvarehandlen – uanset omsætning – kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Ifølge lukkeloven må dagligvarebutikker med en omsætning over 34,9 millioner kroner ikke holde åbent 13,5 dage om året. Det gælder blandt andet skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag.

Det er topchef Per Bank fra Salling Group, der torsdag kom med forslaget, som vil ramme mindre handelsdrivende, da de store butikker ventes at overtage handlen.

Af samme grund er Landdistrikternes Fællesråd normalt modstander af sådan en manøvre. Men på grund af udbrud af coronavirus, er interesseorganisationen i kompromisset navn tilfreds med den model, der er fundet.

»Vi er principielt imod lempelser af lukkeloven, da den beskytter små dagligvarebutikker i landdistrikterne, men i lyset af coronavirus er jeg glad for, at erhvervsministeren har lyttet til vores bekymringer«, siger formand Steffen Damsgaard i en kommentar.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts