Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Rasmussen
Foto: Stine Rasmussen

Der er formentlig blevet ryddet grundigt ud i de danske hjem de seneste par uger. Nu kan man også snart komme af med skraldet.

Myndigheder siger god for genåbning af genbrugspladser

Genbrugspladser har været lukket siden 11. marts grundet corona. Nu anbefaler KL at genåbne dem fra 31. marts.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Landets genbrugspladser kan blive genåbnet for private, hvis en række forhold bliver opfyldt.

Det vurderer sundhedsmyndighederne, skriver Kommunernes Landsforening (KL) i en pressemeddelelse.

Landets genbrugspladser har været lukket siden 11. marts, hvor store dele af det danske samfund blev lukket ned på grund af coronasituationen.

Siden har KL været i dialog med myndighederne, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i blandt andet naturen.

Nu vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladserne, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Genåbner men tager forholdsregler

På den baggrund anbefaler KL nu kommunerne at åbne pladserne fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag 31. marts.

»Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig«, siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, i pressemeddelelsen.

»Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt. Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden