0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvorfor tav Støjberg om sit notat?: Enten er hun helt uskyldig, eller også lyver hun

Den tidligere integrationsminister underkender sine egne hidtidige udsagn og satser hele sit forsvar på et mystisk notat.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Danmark

De juridiske dele af sagen om den ulovlige instruks om adskillelse af unge asylpar i Inger Støjbergs (V) tid som integrationsminister har kommissionen endnu mange måneder til at udrede endeligt.

Men set i den almindelige politiske optik har to dages intense afhøringer afsløret dybe huller i Venstre-næstformandens historie, der baserer sig på en præmis, som savner enhver politisk logik, og som Støjberg selv er ude af stand til at forklare i et forståeligt sprog under en to dage lang forklaring.

Omdrejningspunktet for Inger Støjbergs forsvar i sagen om den ulovlige adskillelse af unge asylpar er nu det, der må betegnes som et af de mest mystiske notater i dansk forvaltningshistorie.

Notatet, som ministeren godkendte i sit elektroniske sagssystem 9. februar 2016, beskriver en lovlig procedure for adskillelse af parrene.

Inger Støjberg trak ved sin afhøring notatet op af hatten som en overraskende kanin. I hendes nye version af begivenhederne har det imidlertid hele tiden ligget til grund, da hun talte og traf beslutninger om de unge asylpar.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

  • Joachim Adrian

    Bogfolk

    Henter…

    Eva Tind om Marie Hammer: »Det værste ved hende er også det bedste. Den ekstreme selvcentrering«