0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nattelivet vil have dækket alle udgifter ved udsat åbning

Pengekassen er ved at være tom for mange virksomheder i nattelivet, lyder advarslen fra Horesta.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark

Nattelivet bør kunne få dækket alle udgifter, hvis nedlukningen af branchen forlænges yderligere. Sådan lyder ønsket fra Horesta, brancheorganisationen for restaurationsbranchen.

Meldingen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) har varslet, at nattelivet ikke kan åbne som planlagt i august. Og det vil have enorme konsekvenser for virksomhederne i nattelivet, siger Kristian Nørgaard, der er chefkonsulent hos Horesta.

»Det er jo en branche, der er enormt presset allerede, fordi de har været tvangslukket et halvt år. Og branchen betaler fortsat en væsentlig del af regningen selv«, siger han.

Smertegrænsen er ved at være nået

Onsdag skal Folketingets partier forhandle om den fortsatte genåbning. I den forbindelse vil en fortsættelse af hjælpepakkerne også være på forhandlingsbordet. Her opfordrer Horesta til, at man ikke blot forlænger de eksisterende hjælpepakker. De skal udvides, så nattelivet fremover kan få dækket alle udgifter i forbindelse med nedlukningen.

Når ikke man kan tjene en eneste krone og samtidig skal betale regninger hver måned, fordi man ikke kan få dækket hele lønnen, bliver kassen tømt

»Hvis ikke nattelivet kan komme til at åbne, må man genbesøge hjælpepakkerne. For når ikke man kan tjene en eneste krone og samtidig skal betale regninger hver måned, fordi man ikke kan få dækket hele lønnen, bliver kassen tømt«, siger Kristian Nørgaard.

»Desværre er smertegrænsen ved at være nået for rigtig mange, og nogle har været nødt til at fyre. Og så kan man ikke komme tilbage på lønkompensation. Det er enormt uholdbart«.

Han anslår, at der er omkring 3.000 fuldtidsstillinger i nattelivet i Danmark. Men derudover er der også mange studerende og andre ansat på deltid.

Der er brug for forlængelse af hjælpepakkerne

Rekom Group, der driver flere end 90 barer og natklubber, håber ligeledes på en forlænget og udvidet hjælpeordning.

»For det første har vi brug for, at der bliver givet håndslag på, at kompensationsordningerne forlænges, til vi får lov til at genåbne«, siger Lars Børsting, der er politisk chef for Rekom.

»For det andet så håber vi, at parterne kan blive enige om at hæve beløbs- og dækningsgrader i lønkompensationsordningen. Derfor er vi også glade for, at statsministeren har lagt op til at se på kompensationsgraden for de brancher, der fortsat skal holde lukket«.

Lars Børsting oplyser, at Rekom i marts sendte næsten alle af virksomhedens 2.000 medarbejdere i Danmark hjem med delvis lønkompensation.

Enkelte barer er blevet åbnet i løbet af sommeren, men langt de fleste er fortsat hjemsendte.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter