0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire ministre: Bøder, opholdsforbud og straks-udsmidning af lejligheder skal stoppe utryghed

Som tidligere udmeldt vil regeringen blandt andet straffe brud på opholdsforbud med 10.000 kroner i bøde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pressemøde på Politigården i København med Bbligminister Kaare Dybvad, justitsminister Nick Hækkerup, skatteminister Morten Bødskov og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen præsenterer torsdag fire initiativer, der skal skabe større tryghed i blandt andet udsatte boligområder og i nattelivet.

Som tidligere meldt ud vil regeringen smide lejere ud af deres bolig, umiddelbart efter at de er blevet dømt for kriminalitet, hvor det i dag kan tage flere år.

Regeringen vil derudover have, at politiet skal kunne indføre et såkaldt tryghedsskabende opholdsforbud i områder, der er plaget af utryghed.

Hvis man bryder dette opholdsforbud, vil man som udgangspunkt blive straffet med en bøde på 10.000 kroner og i anden gangs tilfælde med 30 dages fængsel.

»Vi skal ikke finde os i, at utilpassede unge skaber utryghed foran butikscentre eller på centrale pladser i udsatte boligområder«.

»Derfor vil regeringen give politiet mulighed for at indføre et tryghedsskabende opholdsforbud i bestemte områder, der er plaget af utryghed«, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

Urimeligt at kriminelle kan blive boende

Sammen med sine partifæller udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, skatteminister Morten Bødskov og boligminister Kaare Dybvad Bek præsenterer justitsministeren tiltagene på Politigården i København.

Boligminister Kaare Dybvad Bek siger om muligheden for at smide kriminelle lejere på porten i en fart:

» Det er direkte urimeligt over for alle de lovlydige beboere, at personer, der har begået grov kriminalitet, kan blive boende i et alment boligområde i årevis, selv om deres lejemål for længst burde være ophævet«, siger han.

Regeringen ønsker også at sætte ind over for vold i nattelivet. Konkret skal det ske ved, at personer, der får en dom for vold i nattelivet, skal udelukkes fra at komme i nattelivet i op til to år.

Personer, der har gæld til det offentlige, skal kunne få beslaglagt værdigenstande, siger skatteminister Morten Bødskov.

» Vi vil give politiet mulighed for på stedet at beslaglægge værdigenstande fra en sigtet person, hvis denne person har gæld til det offentlige«.

»På den måde tager vi et vigtigt skridt i retning mod hårdere konsekvens over for de kriminelle, og vi får samtidig flere penge i statskassen«, siger han.

ritzau

Annonce