0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommune har succes med at give ansatte fri hver fredag

I Odsherred Kommune overvejer at udvide ordning om firedages arbejdsuge efter gode erfaring i forsøg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Medarbejderne er gået fra at arbejde fra 9-17 og har nu mere fleksible arbejdstider og fire dages arbejdsuge. Det kommer også borgerne til gode, mener borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov (S). Den fire dages arbejdsuge er et forsøg blandt kommunens administrative personale.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Odsherred Kommune har i lidt over et år lavet en forsøgsordning, hvor 300 medarbejdere i kommunen har fri hver fredag.

Til gengæld skal de arbejde 37 timer de resterende fire dage.

Ordningen har vist sig at være så god, at kommunen overvejer at udvide den til kommunens daginstitutioner, skriver DR Sjælland.

»Vi arbejder meget mere efter, hvornår vores borgere har brug for os«, siger Eva Haupt-Jørgensen, der er fællestillidsmand for de HK-ansatte i Odsherred Kommune, til DR Sjælland.

Konceptet har været at give borgere i kommunen mere fleksibilitet til at kunne booke møder hos kommunen om aftenen.

Og selv om der er møde om aftenen, kan det stadig passe ind med de ansattes privatliv, understreger Eva Haupt-Jørgensen.

»Vi kan stadig gå til gymnastik torsdag eftermiddag, hvis det er det, vi gør. Så regulerer vi bare og er her nogle andre tidspunkter«, siger hun.

Vil udbrede forsøg til daginstitutioner

For det har aldrig givet mening, at medarbejderne på kommunen skulle sidde på deres pind fra klokken 9 til 17 alle ugens dage, hvor det kan være svært at træffe dem, hvis man selv er på arbejde, lyder det.

»Nu kan indbyggerne ringe og tale med en medarbejder alt fra klokken halv otte om morgenen til klokken seks om aftenen«.

»Det kunne man ikke før, hvor vi havde en meget snæver åbningstid«, siger borgmester Thomas Adelskov (S) til DR Sjælland.

På grund af de gode erfaringer undersøger kommunen nu mulighederne for en fleksibel arbejdstid i kommunens daginstitutioner. Det bliver gjort i samarbejde med pædagogernes fagforening, Bupl.

»Det er klart, at vi ikke kan lukke vores daginstitutioner en dag om ugen. Men man kunne godt finde nogle modeller, hvor nogle folk havde fri om fredagen, mens andre havde fri om mandagen, så man har tre sammenhængende dage«, siger Adelskov.

Indtil videre er ordningen et forsøg, der skal løbe over tre år i kommunen, og foreløbig dækker ordningen kun administrationen i Odsherred Kommune.

ritzau

Annonce