»Historisk« aftale:
Ny Nordsøaftale sætter punktum for dansk olieeventyr i 2050
Et flertal af Folketingets partier har torsdag aften bestemt, at Danmarks udvinding af gas og olie i Nordsøen skal ophøre i 2050. Det kan på trods af en omfattende omstillingsproces vise sig at være en god forretning.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Politikens journalister samler hver hverdagsmorgen de vigtigste nyheder - direkte i din indbakke. Udsendes alle hverdage.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Morgen.
En aftale, som betyder, at Danmark aflyser de fremtidige store budrunder på licens til at lede efter gas eller olie og lukker de sidste aktive felter i 2050. En række andre lande som Frankrig og New Zealand har tidligere givet tilsvarende meldinger, men Danmark er den største producent af fossile brændstoffer, der nu vælger at sætte en slutdato af hensyn til klimaet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.
Musikeren Branco var drengen fra blokkene i Albertslund, der både lavede musik og penge på gaden. En dag blev hans bil gennemhullet af 15 skud. Og så tog Brancos liv en ny retning.
I Danmark har vi været alt for dårlige til at spore coronasmitten. Nu prøver regeringen at indhente det tabte. Men hvorfor har lande som Norge og Finland været bedre end os til at bryde smittekæderne? Og hvad der skal til, før vi igen kan åbne samfundet?
I dag bliver Joe Biden præsident i USA. Klokken 18 dansk tid står han på trappen foran Capitol og lover at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Hvad skal vi lægge mærke til, når Joe Biden holder sin første tale som præsident? Og hvad kommer der til at ske de næste 100 dage i USA?