0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Betjente opsøger husejere for at holde indbrudstyve væk

For at forebygge indbrud i juletiden deler politiet elektriske lys og gode råd ud i sydjyske villakvarterer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er velkendt, at julen er højsæson for indbrud.

Mens julen står for døren, er politiet derfor på gaden i Esbjerg og Tønder for at hjælpe borgerne med at sikre deres hjem mod indbrudstyve.

Politiet skal ikke installere låse eller alarmsystemer i de to kommuner, men vil hjælpe borgerne med at få deres hjem til at se beboede ud, når de ikke er hjemme.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Betjente vil op til jul være til stede i udvalgte villakvarterer i Esbjerg og Tønder i eftermiddags- og aftentimerne.

Her vil de holde øje med husene fra veje, stier og grønne områder og på den måde danne sig et indtryk af, hvad eventuelle indbrudstyve ser, hvis de færdes i områderne.

Hvis en villa indbyder for eksempel at være mørklagt, og hvis carporten er tom, lægger betjentene en mulepose i postkassen.

Muleposen indeholder en løbeseddel fra politiet, en brochure om nabohjælp samt seks elektriske fyrfadslys.

Løbesedlen fortæller, at politiet har været forbi. Brochuren giver ti gode råd til, hvordan indbrudssikringen kan blive bedre.

Og fyrfadslysene er dels til boligejeren, dels til de to naboer omkring huset, fordi naboerne er et vigtigt værn mod indbrud.

Det fortæller vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis forebyggelsessektion.

»Vi vil gerne slå et slag for, at naboerne går sammen om at være aktive nabohjælpere, hvor de passer godt på kvarteret og ser efter hinandens boliger, hvis der er nogen, der er væk hjemmefra.

»Årvågne og hjælpsomme naboer er med til at forhindre op imod hvert fjerde indbrud, fordi tyven vælger kvarteret fra. Risikoen for at blive opdaget er for stor, siger han i meddelelsen.

I løbet af 2020 har man i kommunerne Esbjerg og Tønder - som i resten af landet - set et markant fald i antallet af anmeldelser om indbrud.

Det formodes at hænge sammen med den delvise nedlukning af samfundet under coronaudbruddet. Her har mange været mere hjemme end normalt.

I årets første 11 måneder blev der anmeldt 285 indbrud i Esbjerg Kommune. Der blev til sammenligning begået 417 indbrud i samme periode sidste år. For Tønder Kommune er tallene 95 anmeldelser i år mod 165 i 2019.

Muleposerne, som politiet deler ud i Esbjerg, er lavet af BoTrygt. Det er et initiativ mod indbrud. Bag BoTrygt står Trygfonden, Realdania, videnscentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

ritzau

Læs mere:

Annonce