0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Psykiater slipper for straffesag - efter fire års undersøgelser

Styrelsen for Patientsikkerhed klagede over anklagers beslutning om at droppe sag om overmedicinering.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter mere end fire års sagsbehandling hos politi og anklagemyndighed er en sag mod en sjællandsk psykiater blevet opgivet.

Han var sigtet for forsømmelse eller skødesløshed, fordi patienter angiveligt var blevet overmedicineret.

Men sagen er blevet opgivet med en begrundelse om, at en eventuel straf ville være ude af proportioner. Det oplyser Rigsadvokaten til Ritzau.

Afgørelsen henviser til en særlig bestemmelse i retsplejeloven. Den siger, at en sigtelse kan opgives, når ’sagens gennemførelse vil medføre vanskeligheder, omkostninger eller behandlingstider, som ikke står i rimeligt forhold til sagens betydning og den straf, som i givet fald kan forventes idømt’.

Først traf Statsadvokaten i København denne afgørelse. Styrelsen for Patientsikkerhed var dog ikke enig og klagede. Men Rigsadvokaten er nået frem til samme konklusion.

Kolleger var utrygge ved psykiaterens behandling

Det var tilbage i 2016, at Styrelsen for Patientsikkerhed gik til politiet med sagen.

I forbindelse med efterforskningen og den juridiske sagsbehandling besluttede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i 2018 at sende spørgsmål til specialisterne i Retslægerådet.

Men her gik der mere end et år, før man var klar med en besvarelse. Også selv om den ifølge rådet havde fået prioritet som en sag af hastende karakter.

I vinter og foråret nåede spørgsmålet om en eventuel tiltale så frem til den øverste anklagemyndighed.

Det har tidligere været fremme, at psykiaterens kolleger var utrygge ved hans behandling og derfor gik til ledelsen. Derefter indledte Styrelsen for Patientsikkerhed en sag.

Fem patienter havde fået for høje doser medicin, og to af dem havde været i fare, vurderede styrelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce