0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Salgstal peger ifølge økonom på aftagende pres på boligmarkedet

I april faldt hussalget en smule fra marts. Det er dog stadigvæk på et højt niveau.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udviklingen på boligmarkedet har været i fokus den seneste tid, efter at priserne har taget et gevaldigt spring under corona.

Nye tal fra Danmarks Statistik peger dog ifølge chefanalytiker Louise Aggerstrøm Hansen, Danske Bank, på, at tempoet går lidt ned.

Selv om antallet af solgte huse i april fortsat var højt, når der sammenlignes med inden corona, er det alligevel bremset op. Antallet af handlet med ejerlejligheder er også faldet og er nu på niveau med sidste sommer.

»Dagens tal peger på, at noget af presset på boligmarkedet er begyndt at aftage, skriver Louise Aggerstrøm Hansen i en kommentar. Det stemmer godt overens med vores forventninger om, at den gradvise tilbagevenden til normalen efter corona har lagt en dæmper på danskernes lyst til at købe bolig«, lyder det fra økonomen.

Også privatøkonom Brian Friis Helmer, Arbejdernes Landsbank, bemærker, at lidt af dampen gik af boligmarkedet i april. Det er dog fortsat det højeste, der er målt i april i statistikkens historie, påpeger han. Den går tilbage til 2006.

»De mange bolighandler sender antallet af boliger til salg i bund, og den kombination får priserne til stige med betragtelig hastighed«, vurderer Brian Friis Helmer.

Prisstigning på 15 procent på 12 måneder

I april var priserne for huse og ejerlejligheder cirka 15 procent højere end 12 måneder tidligere. Det er den næsthøjeste stigning over et år i statistikkens levetid. Det højeste var i marts, hvor priserne var 17 procent højere.

Ifølge Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank er prisstigningerne dog gået ned i tempo, når der korrigeres for, at huspriserne normalt stiger i foråret.

I april er huspriserne ifølge økonomen steget 0,2 procent, mens prisen på lejligheder er steget 0,6 procent.

»Huspriserne er ikke steget langsommere, siden de dykkede i marts sidste år, da coronanedlukningen ramte Danmark«, skriver hun.

Der findes flere forskellige statistikker for udviklingen på boligmarkedet. De opgøres forskelligt og giver derfor ikke helt det samme billede. En analyse har dog tidligere vist, at den kvartalsvise udvikling typisk er ret ens.

Udviklingen på boligmarkede