0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jesper Houborg
Arkivfoto:: Jesper Houborg

Nedlukninger og hjemmearbejde giver flere mod på at sammensætte arbejds- og privatliv mere frit. Flere arbejder freelance eller tager jobbet med sig ud i verden.

I fremtiden kommer vi til at flexe ind og ud af forskellige jobs livet igennem

Du kommer til at få et markant andet arbejds- og pensionistliv end dine forældre. Livslange ansættelser hører fortiden til, teknologien udfordrer os i en fart, vi ikke forstår, og hvad nu, hvis vi bliver 120 år? Få fremtidsforsker Anne Skare Nielsens bud på en model for dit fremtidige arbejdsliv.

FOR ABONNENTER

»For to generationer siden opfandt man pensionen som en måde at parkere folk, når de havde aftjent deres værnepligt til samfundet. Folk, der typisk havde haft et hårdt opslidende arbejde. Pensionen hører til industrisamfundet og ikke til det samfund, vi bevæger os henimod. I stedet for pension tror jeg, at det ville være bedre med et pausesamfund, hvor man, hvis nu man oplever voldsom stressbelastning i løbet af sit arbejdsliv, kan tage en pause, simpelthen. Hvad nu, hvis man kunne holde en pause, mens man havde små børn, eller kunne holde en pause i 40’erne, fordi man var blevet sur og træt, eller gerne ville skrive en bog, videreuddanne sig, eller måske rejse?«, siger Anne Skare Nielsen og tilføjer:

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os