Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem terrorfrifundne mænd kræver millionerstatning

En sad varetægtsfængslet knap et år og fire i halvandet år. Nu er deres advokater klar med erstatningskrav.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire mænd, der i september blev frifundet for medvirken til Omar el-Husseins angreb på Krudttønden og synagogen i København, vil kræve op imod tre millioner kroner i erstatning for halvandet års varetægtsfængsling.

En femte mand, der sad varetægtsfængslet i knap et år, kræver mellem en og halvanden million kroner, så det samlede krav kommer op omkring fire millioner kroner.

Det skriver ekstrabladet.dk.

Den 32-årige MR, der blev frifundet for medvirken til terror, men blev idømt 60 dages fængsel for noget ammunition, kræver 1,3 millioner kroner. Det oplyser hans forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen, til netavisen.

MR siger selv til ekstrabladet.dk, at erstatningen for ham ikke handler om penge, men om at få renset sit og sin families navn efter den alvorlig anklage gennem halvandet år.

Advokat Michael Juul Eriksen, hvis klient 23-årige IA blev frifundet for medvirken til terror, men fik et halvt års fængsel for nogle mindre forseelser, kræver 1,12 millioner kroner.

»Han har siddet under et kæmpe pres, for han har kunnet risikere at få livstid for noget, som han ikke har gjort«, har Michael Juul Eriksen tidligere sagt til Ritzau.

De to sidste af de fire terrorfrifundne fik straffe på to et halvt og tre års fængsel.

Erstatningskravene fra dem er ifølge deres advokater Berit Ernst og Mette Grith Stage henholdsvis 200.000 kroner og 100.000 kroner, oplyser ekstrabladet.dk.

De samlede erstatningskrav fra de fire bliver altså på over 2,7 millioner kroner. Når det samlede krav ventes at blive endnu større, skyldes det, at en femte mand var sigtet for terrormedvirken ved sagens begyndelse.

Han var kun 18 år og nåede at sidde varetægtsfængslet i sagen i 329 dage, inden han blev løsladt.

Hans forsvarer, advokat Niels Christian Strauss har tidligere sagt, at han på vegne af sin klient har krævet en erstatning på mellem en og halvanden million kroner.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden